„Chrome“ blokuos reklamas nuo vasario 15 dienos

Tai gali skambėti nesuvokiamai, bet „Google“ su savo kurta „Chrome“ naršykle nuo kitų metų vasario 15 dienos pradės blokuoti savo reklamas iš kurių gaunama daug pajamų. „Google“ matydama didelį reklamų blokuotojų įskiepių (angl. ad block extension) populiarumą „Chrome“ naršyklėje nusprendė įdiegti įgimtą reklamų blokavimą.

Tiesa, „Google“ sau į koją visai nešauna. Reklamos bus blokuojamos tik tuose tinklapiuose, kurie naudoja agresyvias, naršymą trukdančias, reklamas. Jei tinklapis reklamas patalpinęs tinkamai ir atitinka „Google“ „Better Ads Standarts“ reikalavimus reklamos ir toliau bus rodomos. Paprastai sakant, „Chrome“ naršyklė visai neberodys reklamų tinklapiuose, kuriuose reklamos iššoka iš nežinia kur ir uždengia turinį.

Tokių būdu „Google“ bando išlaikyti „Chrome“ naudotojus ir tuo pačiu padaryti reklamų pateikimą kultūringesniu.

5 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Pagaliau padarys tą, ką Opera jau senai padarė… Bet realiai iš to nebus jokios didelės naudos, nes absoliuti dauguma vartotojų kaip vartoja AdBlock taip ir vartos. Nebent Google jį užblokuos.

  2. Nukainotas parašė:

    Tai ta užknisanti ir turinį užstojanti topsport reklama delfyje dings ar liks?

  3. DasMachine parašė:

    Cia izvelgiu galimai uzsleptu keslu. Uzblokuoji visas ikyrias reklamas ir palieki savo tokias svelnesnes. Ir avis sveika ir vilkas sotus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.