„Coffee Lake“ ir „Kaby Lake“ kontaktų konfigūracijos skiriasi

Paaiškėjus, kad spalio 5 dieną išleidžiami „Coffee Lake“ procesoriai neturės atgalinio suderinamumo su senesnėmis LGA1151 pagrindinėmis plokštėmis kilo nemažas pasipiktinimas. „Intel“ buvo pranešę, kad tik naujosios pagrindinės plokštės sugebės pateikti reikiamą kiekį energijos naujiems procesoriams, to neva negali padaryti senesnės Z170 ar Z270 pagrindinės plokštės. Bet visa situacija iki galo nebuvo paaiškinta.

Dabar aiškėja, kad nors „Coffee Lake“ vis dar naudoja tą patį LGA 1151 lizdą kaip ir „Kaby Lake“ procesoriai, bet „Coffee Lake“ 1151 kontaktų konfigūracija skiriasi. Kitaip sakant, tai kitokia LGA 1151 versija. „Intel“ pakėlė VSS (minusas) ir VCC (fazė) kontaktų skaičių. Tai buvo padaryta rezervinių kontaktų sąskaita.

  • VSS: 377 -> 391 (+14)
  • VCC: 128 -> 146 (+18)
  • RSVD: 46 ->25

Gan keista, kodėl šis lizdas negalėjo būti pavadintas LGA 1151 v2. Tada visiems būtų kilę mažiau klausimų paaiškinus, kad kontaktų konfigūracija skiriasi.

„Kaby Lake“ (kairė) ir „Coffee Lake“ (dešinė)

Skirtumai tarp „Kaby Lake“ ir „Coffee Lake“

4 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    nu aisku negi intel aiskins ir rasys ant motku kad 1151 V2..O KAM
    ir dar…kam tada rezerviniai kontaktai…jeigu senoje motinoje ju ne galima igalinti ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    intel laiko vartotojus uz asilus su omaro smegenimis….

    • svabas parašė:

      ai koks skirtumas, vis tiek jau Muro dėsnis miręs

      • Minde parašė:

        Na nelabai jis mires. Tik ne ta linkme pasauko. Ir ji pristabde konkurencijos nebuvimas, kai nera konkurencijos, viskas buna mire. Va AMD pribudo ir stai kaip soktelejo skaiciavimai. Atsimename laikus, kai tik vienas branduolys viska skaiciuodavo, paskui buvo duo, 1/2 prosesorius. Paskui pirmas tikras dvieju branduoliu procesorius.

      • newdiamond parašė:

        nu nelabai prie ko cia muro desnis…. cia intel bulshit’o varymo reikalas…
        jiems vartotojas pasidares nulis…AMD pabudino is letargo miego…
        Nes rezervinius pinus naudojo for fun ? ir dabar pamate kad rezerviniai pinai netinka ? reikia rearranginti pinus ? cia yra ir intelio apsileidimas ir intelio monopolija…
        Aisku kai vartotojai ishsizioje laukia siiu CPU ir pasiruose keistis kas metus motkas…tai aisku jie galvos nesuks del vieno verkiancio Lietuvoje

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.