„Core i3-10100“ turės 4 branduolius ir palaikys „HyperThreading“ technologiją

Su 10-a „Core“ procesorių šeima sulauksime visiškai kitaip atrodančių i3 procesorių. Dar 2017 metais „Intel“ 4 branduolius ir 8 gijas duodavo tik i7 procesoriams, skirtiems staliniams kompiuteriams. Dabar tokią pačią konfigūraciją jau gaus i3 procesorių serija. Iš įrašo „SiSoftware“ duomenų bazėje matome, kad i3-10100 būtent ir turi 4 branduolius ir 8 gijas. Procesorius taip pat turi 6 MB L3 lygio spartinančiosios atminties, o taip pat 1 MB L2. Procesoriaus dažnis yra 3,6 GHz, bet tai gali būti tik inžinerinis pavyzdys, tad realus dažnis galimai bus didesnis.

10-a „Core“ procesorių šeima staliniams kompiuteriams turės „Comet Lake“ kodinį pavadinimą. Šie procesoriai vis dar bus gaminami naudojant 14 nm litografiją. Architektūrinių skirtumų lyginant su pirmtakais irgi nebus. Tai reiškia, kad sparta per taktą lyginant su „Skylake“ liks nepakitusi. Galime sulaukti nebent kiek didesnio dažnio dėl dar labiau subrendusio gamybos metodo.

1 Komentaras

  1. AqTrap parašė:

    Nu va, 4 branduolių procas, galėsite savo i7-7700k pakeisti naujos kartos i3, nes dabartiniai i7 ir šūds, per daug branduolių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.