„Core i7-8086K“ – pirmasis „Intel“ 5 GHz procesorius

„Intel“, norėdami paminėti 40 metų 8086 procesorių sukaktį, išleidžia specialų procesorių. Nestebina, kad naujasis procesorius pavadintas „Core i7-8086K“. Jis bus skirtas LGA1151 lizdui, kitaip sakant Z370 ir kitoms 300-osios serijos mikroschemų rinkinių pagrindinėms plokštėms. Naujojo procesoriaus bazinis dažnis yra 4.0 GHz, o Turbo režimu gali pakilti iki 5.0 GHz. Tai yra pirmasis „Intel“ procesorius, kuris ištrauktas iš dėžutės gali pasiekti tokį dažnį.

„Core i7-8086K“ turėtų būti 6 branduolių procesorius su 12 gijų. Pirkdami šį procesorių galime būti tikri, kad gauname rinktinį lustą. Tikimasi, kad procesorius oficialiai bus išleistas birželio 5 dieną, bet jau dabar kai kurie pardavėjai šį procesorių siūlo nusipirkti iš anksto. „Core i7-8086K“ kaina yra apie 70 € didesnė nei „Core i7-8700K“, kokia ji taps kai procesorius bus išleistas – neaišku.

20 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Kažkaip abejoju, kad bin’as bus toks geras, jog apsimokėtų šitą imti nesiekiant OC rekordų.

  2. Andria parašė:

    Man tai įdomu kas bus su šio CPU temperatūrom 🙂 Jei dangtelis nebus lituojamas ir bus naudojama ta pati dantų pasta, velniško aušinimo reiks jam atvėsint.

  3. IFeelYou parašė:

    @Andria @RedundancyMaster @koloniukas
    Imsim ir skystas azotas eina 🙂

  4. kernel_panikuoja parašė:

    IBM’as 5GHz POWER’i turejo jau pries desimt metu, bet vistiek smagu, jog x86’tas pasivijo 🙂 Beje, prototipus turejo net su 6GHz, bet neleido i rinka.

  5. IFeelYou parašė:

    Aš tik nesuprantu kam į tokį CPU, kuris turi tiek rimto potencialo, dėti tokį pasigailėtiną dalyką kaip iGPU :/

    • ZeroFM parašė:

      intel tingėjimas daryt atskirus cpu desktop/laptop . prikuria debilai tokio šūdo kaip i5-8400 , i5-8500 , i5-8600 , +100MHz ir te tau +20£ …
      Pereisiu prie amd , tiem nors rūpi vartotojas ir neišsikalinėja kaip intel … 7980XE 2K euro cpu ir kažkokia termo chujne už 0.5 cento !

      • Andria parašė:

        Inteliui ta termopasta sutaupo milijonus 🙂 + tai entuziastų / galingų Work Station CPU. Bent 8/10 Entuziastų tikrai lups karščio dangtelį pertepimui. To pasekoje jie savanoriškai atsisako garantijos ( dar vienas riebus pliusas Inteliui, gerokai taip sumažina savo išlaidas). Kol nebus iš AMD tikrai labai rimtos konkurencijos, tol jie darys ką tinkami ir taupys kiekvieną centą 😉

        • Minde parašė:

          siap tai taip. Bet tas sutaupymas lygu viena tukstantoji dalis nuo vieno procesoriaus. Tad jei praras nors 0.1 procento pirkejo del sios sudinos pastos, tai jau neapsimoka.

    • SoTOP parašė:

      Nes vieną variantą gaminti pigiau.

      • IFeelYou parašė:

        Tai kad pigiau aš suprantu, bet kam žmogui perkančiam CPU už 500 eur apskritai tas iGPU reikalingas? 🙂

        • Andria parašė:

          1.Darbiniams kompams, kurie nenaudojami darbui su grafika. Pvz aš anksčiau turėjau pc kuris buvo skirtas Java compilinimui ir SVN serverio laikymui 🙂
          2. Kai kurie ant šio kalibro CPU laiko serverius. Ne visur xeon tinkamas pasirinkimas, yra specifinių projektų reikalaujančių ne multithread galios, o dažnio. Tame tarpe ir aš Lineage serveriui rinkausi i7 ne Xeon. Integruota grafika pravertė.
          3. Renkant pc iškart neturint visos sumos ar laukiant naujos GPU kartos. Iš bėdos galima pagyvent laikinai ir su integruota grafika.
          4. Mum spartintojam teoriškai tai pliusas. Didesnis kristalo plotas teoriškai = geresniam šilumos perdavimui.
          5. Automobilinei diagnostikai. Yra išties galingų softų sveriančių 200gb ir daugiau kurie baisiai rajūs resursams.

          O ir šiaip daug kur galima pliusus tos integruotos grafikos rast. Visi žmonės skirtingi, poreikiai taip pat skiriasi 😉

          • IFeelYou parašė:

            Na, pliusus išvardinai, bet minusų yra ne ką mažiau. Visų pirma iGPU lustas iškelia kainą, kuri gal ir nebus kosminė, tačiau bus. iGPU lustas užimta plotą, kuris galėtų būti skirtas branduoliams ar memory controlleriui ir t.t. iGPU lustas gal ir turėtų (dėl ploto) kažkokį šilumos perdavimą pagerinti, bet reliai jis nieko nepagerina, nes skleidžia šilumą ir pats ir dar kaitina kitą savo dalį.
            O ant tokio CPU laikyt serverį man atrodo absoliuti nesąmonė. Tai yra baisiai kaistantis CPU, neturintis jokio ECC palaikymo, tikėtina žymiai mažiau stabilus dėl milžiniško dažnio ir t.t. Gal kokiam megėjiškam workstationui ir tiktų, tačiau tikrai ne normaliam serveriui 🙂

            Šitas CPU manau realiai yra skirtas OC rekordams dėl ko jis ir yra Anniversary ir tokiu pavadinimu, kad pabrėžti Intel stiprumą. Pamatysi kiek pareis rekordų ir reklamos su milžiniškais dažniais.

            Bet kaip sakai visi žmonės skirtingi 🙂

            • Andria parašė:

              Atidžiau pasižiūrėk į hostus 🙂 Dar dabar pilna dedikuotų serverių su i7 tokiose kompanijose kaip OVH. Patikėk jie tikrai gali sau leist vien xeonus turėt, bet.. Matyt yra kam i7 reikia 🙂 Tiesiog, kad ir tas pats l2. I7 serverį užkrauna per maždaug 1min, xeonas už tokius pinigus krauna 1.40 min. (seni laikai 2600k vs tuometiniai xeonai). Man pvz tvarkant žaidimo klaidas, kuriant naujas funkcijas Test serverį tekdavo per dieną perkraut ir po 50-100+ kartų. Tai kam man rinktis Xeoną jei tai neproduktyvu? Tuo metu ant i7 servas su Debian linuxais kabėjo neperkrautas gal 2ar3 mėn. Neima velnias tų i7 užtenka jiem stabilumo visko. Su temperatūrom viskas ok buvo, nes CPU load’as laikėsi apie 40-50procentų, nors cpu buvo spartintas 🙂 Mėgijiški projektai ar ne, čia jau kaip kam atrodo:) Iš to projekto 3 metus gyvenau ir patikėk gyvenimu tikrai nesiskundžiau 🙂

              Kalbant apie konkrečiai šį CPU gal ir taip. Kiek keistai atrodo. Bet jei tai bus tas pats 8700k su atrinktu siliciu ( kaip 1800x, threadripperiai), tai pats supranti, kad jiem finansiškai nenaudinga naują dizainą kurt.

              • kernel_panikuoja parašė:

                Kazkam iGPU gali buti naudingas – tai savaime aisku. Esminis klausimas, kiek statistiskai tokiu zmoniu sudaro, tarkim, Intel K serijos pirkejus. Duomenu neturiu, bet bus absoliuti mazuma. Absoliuciai daugumai vietoj to iGPU butu geriau tureti daugiau branduoliu, daugiau cache’o ar siaip ka nors CPU puses gerinimui. Galu gale, iGPU gali buti, bet tegu buna minimalistinis kiek galima, tik video isvedimui, tarkim 2x4K support’ui ir viskas, be jokiu kitu nesamoniu. Tam turetu uztekti turbut 15-30% esamo ploto, o dabar kai kuriais atvejais jsi uzima daugiau nei 50% kristalo.

                O serveris serveriui nelygu. Siaip dabar yra ir Xeon’u su aukstu dazniu, be to, serveriui GPU realiai nera reikalingas, ir dazniausiai nereikalingas. Jeigu tau jis padejo – saunu, bet tavo atvejis labiau yra isimtis, nei tipinis scenarijus.

        • newdiamond parašė:

          tu gi vistiek susimoki uz iGPU. Negalvoji, taip kad aj dabar del iGPU nepirksiu 😀
          Beje Xeon CPU ir nepamatysi to. Bet cia kita ne consumer CPU linija
          O cia tik kad flagmanas…

  6. Maariux parašė:

    Mindaugai, praleidai vieną momentą apie kartu su CPU įteikiama dovana:

    https://i.pinimg.com/originals/cd/2a/37/cd2a379e731bdf1a117f0cdc09050a0c.jpg

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.