„Core i9-9900K“ karščio dangtelis turėtų būti prilituotas

Jau seniai entuziastai keikia „Intel“ dėl termo pastos tepimo tarp karščio dangtelio ir procesoriaus lusto. Su kiekviena procesorių karta vis laukiama, kada gi „Intel“ vėl pradės lituoti karščio dangtelį, bet iki šiol to nesulaukėme. Paskutiniai procesoriai, turėję prilituotus karščio dangtelius, buvo „Sandy Bridge“.

Golem.de“ teigia, kad su devinta „Core“ procesorių karta vėl gausime prilituotą karščio dangtelį. Gaila, bet tokį pagerinimą turės tik 8 branduolių procesoriai, tai yra „Core i9-9900K“ ir „Core i7-9700K“. Kiti procesoriai su mažiau branduolių ir toliau turės termo pastą tarp karščio dangtelio ir lusto.

Tarp karščio dangtelio ir procesoriaus lusto naudojant termo pastą labai krenta šilumos laidumas lyginant su prilituotu karščio dangteliu. Dėl to daugelis entuziastų nuima „Intel“ procesoriaus karščio dangtelį ir vietoje termo pastos deda skystą metalą. Tai leidžia stipriai sumažinti procesoriaus temperatūrą ir pasiekti didesnį dažnį. Kai kurie spekuliuoja, kad nauji 8 branduolių procesoriai su prilituotu karščio dangteliu galės būti paspartinti iki 5.5 GHz.

5 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Kernelis:

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.