„Core i9-9900K“ visų branduolių turbo dažnis bus 4.7 GHz

Nutekėjo skaidrės iš pačios „Intel“, kurios patvirtina, kad aštuonių branduolių ir šešiolikos gijų „Core i9-9900K“ procesorius leis visiems savo branduoliams veikti 4.7 GHz dažniu. Vieno branduolio maksimalus dažnis bus 5.0 GHz. Kiek silpnesnis i7-9700K turės irgi aštuonis branduolius, bet be HT technologijos. Šio procesoriaus Turbo dažnis bus tik 100 MHz mažesnis. 1 branduolio Turbo bus 4.9 GHz, o visų branduolių 4.6 GHz. Panašu, kad nusipirkus vieną iš šių procesorių apie spartinimą galvoti reikės tikrai ne visiems.

Dar pastebėtas i7-9700K ir i5-9600K pasirodymas „3DMark“ duomenų bazėje. Abu procesoriai buvo išbandyti su „ASRock Z370M Pro4“ pagrindine plokšte ir GTX 1060 vaizdo plokšte. Grafikos rezultatai šiuo atveju nėra labai svarbūs, pagrinde reikia žiūrėti į procesorių fizikos testą, o ten i7-9700K lenkia i5-9600K 36.8 %. Papildomi du branduoliai tikrai padeda.

14 Komentarai

  1. Nukainotas parašė:

    Gal kas galėtų paaiškinti, kodėl i7 bus be HT ir kiek realiai skirsis tie paminėti i7 i9? Ar dabar visi geimeriai norės turėti i9? Kokios prognozuojamos kainos?

    • IFeelYou parašė:

      Nes i9 yra new i7 🙂 O i7 new mid-end for peasants 🙂

    • Minde parašė:

      kai kuriais atvejais HT nebuvimas yra pliusas, kai kuriais minusas. Windozai nemoka dar normaliai tvarkytis, kai daug branduoliu su HT ir tipo AMD dirba su Mikrosoftu ties tuo. Tad kai kuriems zaidimams padeda HT isjungimas arba papildomas softas, isjungiantis HT miegojimus. Miegojimo rezimai padeda windozams su priotizacija. Ne zaidimams danziausiai HT duoda pliusa, teoriskai gali duoti net iki 20-30 % nasumo.

      Man idomu, ar i9 tures daugiau spartinanciosios atminties.

  2. YOman parašė:

    vis tas pats nuvalkiotas 14nm.. Spaudžiamas vaškas iš šūdo kiek tik įmanoma…

  3. gedz parašė:

    Ir cia yra tinkamas produktas konkurencijai pries 7nm Zen2 su 16 coru am4 plaformoje (pagal gandus), kuris jau ne uz kalnu? Galima suabejoti 🙂

  4. adex parašė:

    pasiekti 36% padeda dar ir daznis, nes net idealiausiomis salygomis max 25% daugiau butu prie to paties daznio

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.