„Core i9-12900KS“ TDP reitingas kyla iki 150 W

Pirmą kartą apie „Core i9-12900KS“ procesorių „Intel“ prasitarė CES 2022 parodos metus. Iki šiol kompanija apie šį procesorių daugiau nieko nekalbėjo, bet parduotuvės jau turi šį procesorių savo sąrašuose. Aiškėja, kad i9-12900KS turės 150 W TDP reitingą, 25 W didesnį nei įprastas i9-12900K procesorius. Tikriausiai reikia priminti, kad šis TDP reitingas yra matuojamas prie bazinių, o ne turbo dažnių. „Core i9-12900KS“ turės net 5,5 GHz vieno branduolio dažnį, visų branduolių dažnis turėtų būti 5,2 GHz. Dar įdomu, kad kainoraščiuose matome ir i9-12900KS kainą. Ji siekia beveik 800 USD arba maždaug 27 % daugiau, nei kainuoja i9-12900K.

„Core i9-12900KS“ procesoriaus išleidimo tikimasi jau šiame ketvirtyje.

10 Komentarai

  1. Nukainotas parašė:

    Ar galima lyginant Intel ir AMD cpu tdp įsivaizduoti elektros sąnaudas? Gal būna kokių standartinių eleketros suvartojimo testų, kurių rezultatus jau galima tiesiogiai lyginti?

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Ne, AMD ir Intel TDP nepalyginsi. Šie reitingai leidžia kažkiek suprasti kokių energijos sąnaudų galime tikėtis, bet kiekviena kompanija kitaip matuoja. Intel TDP yra prie bazinio dažnio, tad įsijungus turbo režimui energijos suvartojimas dvigubas gali būti. AMD ten sudėtingiau skaičiuojasi ir kiekvienam procesoriui net yra individualiai. Kas yra gerai, kad AMD TDP ir realus suvartojimas yra gana šalia, bet procesoriui, kiek pamenu, leidžiama suvartoti iki ~35 % daigiau nei yra TDP. TDP 65 W iki 88W, TDP 105 W iki 140 W. Kažkas tokio.

    • sqt3ris parašė:

      Watt meter i rozete ir zinai tiksliai arba tiesiog game pasijungi ir ziuri cpu power usage su msi afterburner

  2. aiwaris parašė:

    bet moralas tame kad intel daugiau valgo elektros nei amd jai neklystu.

  3. Gnytasis parašė:

    Yra ir pliusu kas isirengineja nauja nama, statyt radiatoriu salia busimo stalo ir nutraukinet siluma nuo cpu . Ar esat kas bande liquid sistema taip pajungt? 🙂

    • nemesis parašė:

      O kam to reikia? Ar įprastas oras, ar skystis, vistiek šilumą atidavinėja ten, kur tas kompas stovi. Be to o kuo apkraut tą cpu? Gerai jei mainingu ar renderinimu kokiu užimt jį gali, bet jei ne?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.