„Corsair“ išleidžia „Neutron NX500“ PCIe SSD su 1600 GB talpa

„Corsair“ visiems pristato savo naujausią SSD. Šis produktas tikrai nėra skirtas masėms, nes jo kaina perkopia pusantro tūkstančio eurų. Naujasis 1600 GB talpos „NX500“ PCIe kaupiklis kainuoja apie 1600 €.

„Neutron NX500“ turi PCI-Express 3.0 x4 sąsają ir naudoja  NVMe 1.2 protokolą. Kaupiklio kontroleris – „Phison PS5007-E7“. Panaudota NAND atmintis yra MLC, iškepta „Toshiba“ gamyklose. „Neutron NX500 1600 GB“ turi iki 3000 MB/s siekiantį skaitymo ir iki 2300 MB/s siekiantį rašymo greitį kai matuojama su ATTO. Kai pasitelkiama „CrystalDiskMark“ programėlė skaitymo sparta siekia iki 2800 MB/s, o rašymo iki 1600 MB/s. IOPS sparta skaitant yra 300 000, o rašant 270 000. Kaupiklio ištvermės reitingas – 2.793 TBW. Jam suteikiama 5 metų garantija.

18 Komentarai

  1. EscO parašė:

    +corsair už dizainą, bet mane vis tiek neaiškus kodėl nėra rinkoje SSD su pilnu PCI x16?

    • YOman parašė:

      įdomu, kaip tą dizainą matysi, kai jis bus horizontaliai įstatytas korpuse. Nebent kompą ant sekcijos pasistatysi ir iš apačios dar prožiku šviesi

    • EscO parašė:

      pas mane Cooler Master HAF XB EVO tai kaip tik žemiausi PCI slotai arčiausiai

    • PCmaster2000 parašė:

      O kaip tu manai, kam SSD diskui būtų reikalinga x16 ? Jeigu paprastų funkcijų SATA atlikimai yra tik 4-8 pinai. Nebent tas SSD būtų multifunkcinis, daugialypis.

    • EscO parašė:

      Duomenų pralaidumo magistralės
      Sata 3 teoriškai praleidžia 600mb/s realybėje 550mb/s
      NVMe gali pasigirti 1-2 gb/s
      tuo tarpu pci-e 3.0 x4 turi pralaidumo 3.94GB/s
      o pci-e 3.0 x16 pralaidumas 15.8 GB/s
      Tai kodėl nerealizavus tokio pralaidumo SSD? Juolab kad AMD turi CPU su 64 PCI linijom

      • IFeelYou parašė:

        Nei vienas šiuo metu rinkoje esanti PCIe diskas neviršija 3.94 GB/s, todėl paprasčiausiai stengiamasi taupyti PCIe linijas. Vienaip ar kitaip esminis dalykas yra Random 4K greičiai, visi tie deklaruojami Sequential Read/Write iš esmės labai daug nelemia „realiame“ load’e.

    • EscO parašė:

      čia demonstruojamas setupas raid 0 konfiguracijoje išgauna 12Gb/s read ir 7 Gb/s write. Tai ko gero arčiausiai ką aš įsivaizduoju gauti iš vienos pilnos PCI-e linijos
      https://www.youtube.com/watch?v=lzzavO5a4OQ

      • IFeelYou parašė:

        Tai jeigu 1 diskas neviršija max savo bandwitcho – RAID setupui tai nieko nekeičia. RAID setup’as turės tiek lane – kiek turės diskai. Jeigu jungsi 4x PCIe x4, tai bus 16x. Esmė kad max 1 disko sparta neviršytų bandwitcho ribų.

    • EscO parašė:

      Vistiek manau jog vartotoja bando pamazu melzti uz mazus improvmentus uzuot pasiulius kazka ekstremalaus kas isnaudotu pci x16 pralaiduma.ekstremaliu veiksmu niekas nesiima nes mazas rinkos segmentas(pc entuziastai), brangi technolija, per mazas finansavimas tokiam technologiniam suoliui

  2. IFeelYou parašė:

    Na skaičiukai įspūdingi. Įdomu bus palygint benchmarkus su Optane 900p ar Samsung 960 Pro. Ištvermės reitingai tai skiriasi labai jau daug: 2.793 TBW vs 5.11 PBW.
    Na o kaina niekuo labai neišsiskiria nuo kitų PCIe diskų.

    • Minde parašė:

      kieno geresne istverme?

      • IFeelYou parašė:

        Intel Optane 900p lenkia Corsair Neutron NX500 ištvermę ~2000 kartų.

        • ZeroFM parašė:

          Labai klysti … tiek vieno tiek kito garantija 5 metai . O tie ale paskaičiuoti skaičiukai yra visiška nesamonė .
          Samsung vienintelis nesikuklindamas duoda 10 metų garantija o man tai yra pagrindinis kokybės garantijos kriterijus .

          • IFeelYou parašė:

            O tu bent skaitei kas toje Samsung garantijoje parašyta ar nelabai? Panašu kad nelabai. Garantija gali būti kad ir 100 metų, jeigu bus įrašytas didesnis duomenų kiekis negu parašyta tuose „skaičiukuose“ ji negalios. Taip kad ne skaičiukai yra nesąmonė, o tavo garantija 🙂
            Juolab kad 10 metų garantija apskritai yra visiškas non-sensas, nes niekas tiek jokio disko ir taip nenaudos, nebent bobutė dirbanti bibliotekoje.
            O ir tą 10 metų garantiją gauna tik 850 Pro seniena, o ne nauji diskai. 960 Evo turi 3 metų garantiją.
            Pasiskaityk kokiu principu veikia tokio pobūdžio atmintis. Skaičiukai yra ne ale paskaičiuoti, o būtent absoliučiai realūs ir vienintelis tikras ištvermės kriterijus. Tas jau ne vieną kartą ir ne vienoje apžvalgoje buvo aiškiai įrodyta.
            Garantijos tokiam daiktui pilnai užtektų kad ir 1 mėnesiui t.y. apsidrausti nuo kažkokio gamyklinio defekto, o viską lemia tik disko rašymo ištvermė.

          • kernel_panikuoja parašė:

            Kiek tiksliai kartu xpoint’as patvaresnis uz NAND’a is praktines puses yra diskusiju ir bandymu metodikos klausimas, taciau faktas tas, kad xpoint’as objektyviai fiziskai patvaresnis uz NAND’a, panasiai, kaip, pavyzdziui, NOR’as patvaresnis uz NAND’a.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.