„Counter-Strike: GO“ žaidimas naudojamas informuoti rusus apie karą Ukrainoje

Suomijos laikraštis „Helsingin Sanomat“, norėdamas paminėti Pasaulinę spaudos laisvės dieną, pranešė, kad paprašė dviejų žinomų žemėlapių dizainerių sukurti naują žemėlapį žaidimui „Counter-Strike: GO“, kurio pagrindas – neįvardytas karo nuniokotas slavų miestas. Jis pavadintas „de_voyna“ – nuoroda į rusišką žodį voyna, reiškiantį karą – terminą, kurį Rusijoje draudžiama vartoti kalbant apie invaziją.

Žemėlapyje yra paslėptas kambarys, kurį galima rasti tik naudojant žiūrovų kamerą. Šiame kambaryje rusų kalba pateikiamos su karu Ukrainoje susijusios „Helsingin Sanomat“ istorijos ir antraštės, taip pat vaizdai. Kambaryje taip pat yra žemėlapis, kuriame nurodytos vietos Ukrainoje, kurias puolė Rusijos kariai, ir lentelė, kurioje nurodytas žuvusių rusų skaičius (70 000). Viena iš istorijų pasakoja apie Jurijų Glodaną, kurio šeima žuvo nuo rusų raketos, kai jis ėjo apsipirkti maisto produktų.

Rusija savo invaziją į Ukrainą vadina „specialia karine operacija“. Kiekvienam, kuris prieštarauja Kremliui arba skleidžia „melagingą informaciją“, gresia iki 15 metų kalėjimo. Kartu su tuo, kad Rusija uždraudė prieigą prie žiniasklaidos turinio, sukurto už šalies ribų, daugelis rusų nemato, kas iš tikrųjų vyksta Ukrainoje.

„Counter-Strike: GO“ yra labai populiarus Rusijoje – ją žaidžia apie 4 mln. žmonių, dauguma jų – jauni vyrai. Tai viena iš nedaugelio vakarietiškų paslaugų, vis dar prieinamų šalyje.

3 Komentarai

  1. adex parašė:

    tai kad cia ir yra specialioji operacija

  2. newdiamond parašė:

    dzin daugumai rusu…..
    jie jau N metu pratinami, kad jie unique tauta kurie rusai, bet viduje kapitalistas seniai pabege….
    daugumai rusu visiskai dzin kad zusta zmones ir putinas jega

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.