Creative pristato išorinį triukšmą slopinančias ausines – NH-900 ir Aurvana X-Fi 2

Šiandien kompanija Creative anonsavo du naujus, išorinį triukšmą slopinančių, ausinių modelius – Creative NH-900 ir Creative Aurvana X-Fi 2. Pirmasis modelis prekyboje jau pasirodė, o antrasis taps prieinamas pirkėjams vasario mėnesiui įsibėgėjus.

Creative NH-900 turi integruotą mikrofoną, 40mm skersmens neodimines magnetines membranas bei paauksuotus išėjimus. Ausinių atkuriamų dažnių diapazonas siekia 20Hz – 20kHz, varža – 290Ω, o jautrumas esant 1kHz dažniui – 100dB/1mW. Tuo tarpu mikrofonas geba atkurti 100Hz – 10kHz amplitudės dažnius, o jo varža siekia <2.2kΩ. Pasak gamintojo šis ausinių modelis geba sumažinti aplinkos triukšmą iki 85% (-18dB). Tai padaryti galima dviem būdais: aktyviu ir pasyviu. Pirmuoju būdu naudojamas vienas AAA tipo elementas, kurio energijos slopinti aplinkos triukšmą užtenka iki 40 valandų. Pasyviam metodui aktyvi energija nereikalinga. Creative Aurvana X-Fi 2 taip pat naudoja 40mm skersmens neodimines membranas bei atkuriamų dažnių diapazonas varijuoja tarp tų pačių 20Hz – 20kHz. Ausinių varža siekia 450Ω, o jautrumas esant 1kHz – iki 105dB/1mW. Pasak gamintojo, Aurvana X-Fi 2 geba prislopinti išorinį triukšmą net iki 90% (-20dB). Skirtingai nei NH-900 modelis, Aurvana turi įdiegtą X-Fi technologiją, siekiant pagerinti garso kokybę. Creative X-Fi Crystalizer sustiprina aukštesnius ir žemesnius dažnius, kurių kokybė suprastėjo garso takelio kompresijos metu, o Creative X-Fi CMSS-3D technologija leidžia išplėsti stereo garsą į daugiakanalį – erdvinį. Išorinio triukšmo slopinimo funkcija gali veikti nepriklausomai nuo naudojamų X-Fi technologijų. Naudojant du AAA tipo elementus, Aurvana teikiamomis garso technologijomis bei triukšmo slopinimu galima džiaugtis iki 9 valandų. Ausines taip pat gali būti naudojamos pasyvaus metodo būdu, be papildomų X-Fi garso efektų. Creative NH-900 kaina sieks 99,99 JAV dolerio, na o Aurvana X-Fi 2 bus kur kas brangesnės ir kainuos 199,99 JAV dolerio.

7 Komentarai

  1. Pirmokas parašė:

    "Creative NH-900 kaina sieks 99.99% …" kas čia per valiuta ?

  2. Fostil parašė:

    Na skaiciai grazus ir dizainas visai nieko, bet kokio velnio tos aaa batareikos ir tie triuksmo slopinimai??? Jau tokia nesamone, is vis telefono negirdesi uz 1m skambancio, o apie duru skambuti turbut is vis galesi uzmirsti. Net neisivaizduoju kur tokios funkcijos prireiktu?

  3. ZigZag parašė:

    Kam reikalingas triukšmo slopinimas? O gi kažkur keliaujant. Mažiau trukdys autobuso ar kokio kito transporto keliamas triukšmas.

  4. Fostil parašė:

    Zigzag tam yra in ear ausines, garsa jos slopina puikiai ir ne vienas mp3 playeris, telefonas neisnaudotu tokiu ausiniu niekaip. Na ir nzn kaip kitiem, bet mieste su tokiom ausinem vaikscioti daugiau nei kvailai atrodo.

  5. ZigZag parašė:

    Čia jau kiekvienam pagal skonį. Nes kaip sakai, namie naudot ausines su triukšmo slopinimu tai netikslinga 🙂

  6. tramas parašė:

    In ear ne visiems tinka ar patinka, as ju pvz. nenaudoju, ziauriai nepatogu kaska kisti i ausis. 🙂

  7. simple parašė:

    O man tokios visai praverstų. Neretai žaidžiant žaidimus, greta manęs būna įjungtas TV, o turimos Sennheiser HD465 ausinės praleidžia daugiau garsų nei aš norėčiau girdėti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.