„Crucial“ išleidžia įspūdingai žemą kainą turinčius MX500 SSD kaupiklius

Nors „Crucial MX500“ oficialiai bus išleisti tik sausio 9 dieną, šiuos SSD kaupiklius jau dabar galima užsisakyti gamintojo svetainėje. Kaip ir MX300, naujasis „Crucial produktas“ kliausis 64-ių sluoksnių pačios „Micron“ pagaminta 3D TLC NAND atmintimi ir „Silicon Motion SM2258“ valdikliu, kuris pakeitė naudotą „Marvell“ produkciją. Tai yra SATA magistralę naudojantys SSD, kurių sparta nekinta nuo kaupiklio dydžio. Dėl šios priežasties visų įmanomų talpų (250 GB, 500 GB, 1 TB, 2 TB) kaupikliai pasižymi 560 MB/s skaitymo ir 510 MB/s rašymo linijiniais greičiais. IOPS sparta siekia, atitinkamai, 95 000 ir 90 000 IOPS. Patobulinta 3D TLC atmintis leido padidinti ir ištvermę – į 1 TB modelį vietoje 320 TB leidžiama prirašyti 360 TB duomenų. Talpiausio 2 TB modelio ištvermė nežinoma, kol kas galima pasakyti tik tiek, kad jis bus siūlomas vien 2,5″ formatu.

MX500 kaupikliai vietoje įprastinės trijų metų garantijos turės prailgintą 5 metų, taip pat juose bus integruoti papildomi tranzistoriai, išsaugantys rašomus duomenis netikėtai nutrūkus elektros tiekimui. Kartu su MX500 šeima „Crucial“ ketina pasiūlyti dar geresnį gigabaito/USD santykį. 1 TB talpos modelio rekomenduojama kaina siekia vos 260 USD, kas konvertuojasi į 26 centus už gigabaitą. Identiškos talpos „Samsung 850 EVO“ MSRP – 290 USD. Pirmosios apžvalgos sako, kad biudžetinės klasės „Samsung“ modelis galiausiai buvo nukarūnuotas ne tik vertinant talpos/kainos santykį, bet ir gryną spartą.

15 Komentarai

  1. FuZe parašė:

    „kas konvertuojasi į 26 centus už gigabaitą.“ Cha geras, nesu girdėjas tokio kainos ir GB santykio palyginimo 😀 Praskaidrinot diena 😀

  2. Hobis parašė:

    po tiekos metu pagaliau sugebejo prilygti senukui samsung 850evo. nera uz ka girti

    • IFeelYou parašė:

      Prilygo pagal ką? Crucial tikrai yra už ką girti, nes jie diktuoja žemas kainas. Realiai Crucial yra SSD diskai, kurie tikrai priverčia dalį žmonių pereiti nuo HDD and SSD.
      O sparta… visų padoresnių SSD diskų realiai ji yra gana panaši. Nei kas nors atskiria ar pas jį 500 mb/s ar 550 mb/s nei ką. Žymiai svarbiau yra Random 4K read/write greičiai.

      • mafo parašė:

        EVO softas kiek žinau unikalus ir palaikomas visų sitemų be trikdžių, likę gamintojai turi bėdų.

        • IFeelYou parašė:

          SSD softas nėra būtinas. Jie lygiai taip pat veikia ir su juo, ir be jo. Jis lyg ir prideda kažkokių funkcijų kaip Over-Provisioning ir panašiai, bet realiai tai nėra kažkokie būtini dalykai.
          Samsung Magician taip pat vienu metu turėjo bėdų, nors man irgi asmeniškai jis labai patinka. Tiesa Crucial softas bent jau prieš pusmetį buvo absoliuti tragedija, tačiau dabar pasitaisė kiek bandžiau.

  3. FuZe parašė:

    Visi nupuole būnam tam kuris jau girdėjo, tai nebesistebiu. Dabar tikrai būsiu girdėjas, smagus Price to GB 🙂

  4. newdiamond parašė:

    Bendrai snekant (pataisys mane BC00, jei klystu), pirmas SSD kurio sparta nuo talpos nepriklauso ?, na man bent jau naujiena cia.
    Is vieno video, man paaiskino, kad SSD letesni su mazesne talpa, nes kuo daugiau celiu tuo daugiau paraleliai nuskaito duomenu. O gaminti mazesnes celes ir deti po daug – neekonomiska…
    Tai Crucial cia ka padare naujo ?

    • Frantisekas parašė:

      Man atrodo kad atminties kaulai jungiasi ant atskiru duomenu kanalu, todel ir sparta krenta nuimant talpa.

    • IFeelYou parašė:

      Įdomus pastebėjimas. Bet Crucial MX300 buvo tas pats (išskyrus 275 GB modelį). Visi kiti: 500, 1TB, 2TB turėjo tą pačią spartą. Manau tiesiog prigamino daugiau mažesnių celių kad kontroleris galėtų veikti paraleliai su kuo daugiau jų ir tiek.
      Esmė yra, kad vistiek apsimoka pirkti didesnius diskus, nes kuo mažiau vietos jame lieka – tuo mažesnė ir sparta. Aišku Crucial su tuo kovoja į rinką mesdama tokius kaupiklius kaip 500 GB ir pan, nors taip būt teoriškai negali 🙂 Turėtų būti 512 GB. O taip yra, nes jie pagal nutylėjimą uždeda „Over-Provisioning“.

  5. BC00 parašė:

    Visų 850 EVO popierinė sparta irgi vienoda. Esmė yra paralelizmas tarp kontrolerio ir NAND. Čia programiniai dalykai neveikia, viską nulemia harmonija tarp kontrolerio turimų kanalų skaičiaus ir NAND čipe esančių plokštumų (planes). Pasirenki reikamią kontrolerį, reikiamus NAND ir turi rezultatą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.