CŽV, NSA ir FTB vadovai pasisako prieš „Huawei“ ir „ZTE“ telefonų naudojimą

Kompanija „Huawei“ bendradarbiaujant su JAV vežėjais bandė patekti į Jungtinių valstijų rinką, tačiau valstijų vyriausybė spaudė „AT&T“ ir „Verizon“ nutraukti sandorį. CNBC televizija praneša, kad JAV saugumo vadovai nerekomenduoja pirkti ne tik „Huawei“, bet ir „ZTE“ telefonų.

CŽV, NSA, FTB ir kitų saugumo agentūrų vadovai vieningai išreiškė susirūpinimą dėl Kinijos bendrovių.

„Mes esame labai susirūpinę dėl rizikos, kurią kelia bendrovė ar organizacija, įsikūrusi užsienio valstybėse, nesidalijančiose mūsų vertybėmis, siekianti įgauti galios mūsų vidiniuose komunikacijos tinkluose,“ – teigia FTB direktorius Chris Wray. „Tai suteikia galimybę piktavališkai keisti ar vogti informaciją bei vykdyti nepastebimą šnipinėjimą.“

Tuo tarpu JAV įstatymų leidėjai neseniai pasiūlė įstatymo projektą, kuriuo būtų draudžiama naudoti „Huawei“ ir „ZTE“ telekomunikacijų įrangą Jungtinėse valstijose.

„Huawei“ atstovas CNBC šiuo klausimu pateikė pranešimą, kuriame sakoma, kad „Huawei“ informuota apie JAV vyriausybės siekius, siekiant kliudyti kompanijos komercinę veiklą JAV rinkoje. Kaip teigia „Huawei“, jais pasitiki 170 šalių vyriausybės ir klientai ir gamintojas nekelia didesnės kibernetinio saugumo rizikos nei bet kuris kitas informacijos ar komunikacijos technologijų pardavėjas.

2 Komentarai

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.