Dabartinė AMD GCN architektūra nepalaikys DirectX 12.1

Dabartinės AMD vaizdo plokštės su GCN architektūra nepalaikys DirectX 12.1, o vartotojai turės pasitenkinti DirectX 12.0 veikimu. Dar blogesnė žinia, kad pirmosios GCN vaizdo plokštės nepalaikys net DX12, o tik DX11.1 protokolą. DirectX 12.1 gaus tris naujas savybes lyginant su DirectX 12, kurios dar labiau pagerins spartą ir sumažins resursų naudojimą: „Volume-Tiled Resources“, „Conservative Rasterization“ ir „Rasterizer Ordered Views“.

Tuo tarpu „Nvidia“ išdidžiai dar seniau pranešė, kad jų „Maxwell“ architektūrą turinčios vaizdo plokštės pilnai suderinamos su būsimu DirectX 12.1.

„Volume-Tiled Resources“ ypatybė yra skirta geriau išnaudoti resursus, kai grafikos procesorius duoda užklausą naujai tekstūrai ir ją užkrauna. Dėka šios naujovės bus naudojama tik ta tekstūros dalis, kuri yra reikalinga esamai žaidimo scenai, taip sutaupant atminties kiekio bei atminties pralaidumo. Tuo pačiu tai leis tekstūras suvokti net tik X ir Y ašyse, bet pridedant ir trečią dimensiją. „Conservative Rasterization“ yra vadinamas būdas piešti poligonus su papildomais pikseliais, taip padedant poligonams susijungti judančiuose objektuose. „Rasterizer Ordered Views“ skirtas rasterizacijos apkrovos ir išdėstymo sekos objekte optimizacijai. Taip pat dėka šios naujovės gausime patobulintus šešėlius.

9 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    Tai aš kaip suprantu yra taip. AMD jau pripažino ir oficialiai paskelbė, kad jų dabartiniai GCN palaiko max DX 12.0 savybių rinkinį. HD 7000 palaiko DX 12 bet su su DX 11.1 savybių rinkiniu. Kaip su Fiji niekas nežino. Pats dabar techpowerup kompentarus skaitau, jei kam įdomu tai pirma lapą galite praleisti ir eiti iš kart prie antro.

  2. daimonass parašė:

    1. Mums paprastiems zmones visiskai nera aktualu tokie dalykai.
    2. Kol pasirodys 12DX o tuo labiau 12.1 zaidimai dar praais ne vieneri metai laiko…

  3. vacoum parašė:

    dirbtinai….. dirbtinai… gal i teisma uz tai galima paduoti, jei pateikta, kad bus supportinamos plokstes ?

  4. vacoum parašė:

    pradziai turi iseiti zaidimo varikliai, o ant ju zaidimai. Nebent koks vienas parodamasis zaidimas pasirodys

  5. TomasP parašė:

    Nematau didelės problemos čia. Išpūstas burbulas, vos keli žaidimai paskelbti palaikantis DX12. Spės ir naujos kartos plokštės išleisti abi stovyklos. Jei Fury palaikys DX12.1, tai burbulas ir sprogs, kai kitos nors DX12 palaiko iš amd išskyrus tas senutes Nuo HD7000 laikų vis pervadinamas.

  6. IFeelYou parašė:

    Nu gerai kad R9 290X palaikys bent jau 12, bet aišku galėjo High-End’ams, kad ir senesniems 12.1 palaikymą pridėt, tai bent prieš nVidia pasistaipytų kažkiek…

  7. GK parašė:

    keli metai? kad jau dabar kuriami zaidimai su dx12 ir zada kad pasirodys siu metu pabaigoje,per zaidimu pardavimu buma.
    nebent norejai pasakyt praeis keli metai kol visi zaidimai bus dx12.

  8. koloniukas parašė:

    Gera ta amd sena karta. Sugeba dar pasispardyti su 9xx plokstemis https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=v8FegvUMvQs . Su naujais amd draiveriais dar + 5-7 fps.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.