Dar kartą kartojama, kad RTX 4090 turės 600 W TDP

Kopite7kimi yra gerai žinomas gandų skleidėjas apie NVIDIA vaizdo plokštes. Dar balandžio pirmą dieną Kopite7kimi paskelbė įrašą su galimomis XX70, XX80 ir XX90 specifikacijomis. Įdomu, tai, kad jis nenori rašyti kokiai serijai priklauso būsimos vaizdo plokštės, nes su NVIDIA niekada negali žinoti, sekanti serija gali būti ir RTX 50, o ne RTX 40 kaip visi galvoja. Kas tikrai nuvilia tai matomi būsimų vaizdo plokščių TDP. Apie RTX 4090 su 600 W girdime jau seniai, o pagal Kopite7kimi, RTX 4080 TDP bus 500 W, o RTX 4070 net 400 W. Visos vaizdo plokštės turėjo gauti 24 Gbps atmintį, bet tai pasikeitė.

Dabar Kopite7kimi kiek atnaujino savo gandą ir sako, kad NVIDIA vis dėl to naudos 21 Gbps atmintį, tokio pačio greičio kaip ir pas RTX 3090 Ti. Galimai, 24 Gbps atmintis dar nėra paruošta masinei gamybai, dėl to NVIDIA teko grįžti prie lėtesnės atminties.

16 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Man labai idomu kaip atausins 600 W, jei tikrai toks TDP bus. Kita problema, kad visas tas karstis bus ismetamas i kambari, vasara bus nepakenciama. Be to, reikes visiems tuo paciu ir maitinimo bloka pasikeist

    • Povilas parašė:

      Normaliai, kiek tos vasaros tebuna 😉

    • Diaxminde parašė:

      Tai Nvidia jų ir neišleis per karštymetį. O dundukai bet kuriuo atveju išgraibstys. Lol

    • SoTOP parašė:

      Pažiūrėsim, bet man labai sunku tikėti, kad 70 serijos TDP bus 400W. 2070S buvo 215W, jau su 3070Ti paaugo ženkliai. 400W būtų beprotybė, nebent Nvidia vėl visus segmentus pakels į viršų, ir 70 klases korta turės MSRP kokių $800.

      Aušinimas nėra tokia didelė problema, rimti 4 aukštų aušintuvai susitvarkys su 600W, nors aš manau, kad rimtesni modeliai bus su vandens AiO. Va išskiriama šiluma tai bus baisi.

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Man irgi sunku tikėt, kad RTX XX70 korta bus su 400 W TDP. Dar jei būtų iš to pačio AD102, o šiaip turėtų būtų iš AD104, bet vis tiek kažkaip nenormaliai čia viskas atrodo.

  2. EscO parašė:

    AMD karštą 500w TDP R9 295X2 paleido aušinamą vandeniu – manau istorija kartosis

  3. EgidijusL parašė:

    Žiemos metu Ok, po stalu pėdoms šilčiau. Bet vasaros metu, kai kondicionieriaus nėra… Tuoj reiks šalto vandens cirkuliaciją ties rašomais stalais daryt… (šildysim vandenį ir veltui energijos neeikvosim).

  4. ojojoj parašė:

    Chebra as apie kondicionierius tik parasysiu – jei tik yra galimybe isirengti stacionaru kondicionieriu, tai nedelskit ir jau db isirenkit. Patikekit koks kaifas yra, kai karsta vasaros diena ar vakara gali geimint prie vesaus oro, o po visko gultis i lova ir ramiai, vesiai miegoti visa nakti! As praeita pavasari isirengiau ir nesigaliu nei vieno isleisto euro!

  5. Raijmiss parašė:

    Naujas butas… ateina svečiai
    -Ooo kaip šilta,koks čia pas tave šildymas?
    -Ai pora VGA pasistatęs namie vietoje radiatorių

  6. Atavar parašė:

    Na va ir verslo įdėja – gaminti KIT’us karšto oro išmetimui ne iš korpuso, o į lauką 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.