Dar vienas gandas apie 24, 20 ir 10 GB RTX 3000 vaizdo plokštes

„Chiphell“ forume vienas jo naudotų pareiškė, kad NVIDIA jau patvirtino atminties konfigūraciją GA102 lusto vaizdo plokštėms: 24 GB, 20 GB ir 10 GB. Tam išgauti būtų naudojami 384 bit ir 320 bit atminties valdikliai. Taip išeitų, kad 24 GB gautų naujas „Titan“ su 384 bit atminties magistrale, 20 GB turėtų tekti RTX 3080 Ti (3090) su 320 bit atminties valdikliu, o RTX 3080 tenkintųsi 10 GB atminties buferiu ir turėtų 320 bit atminties valdiklį. Tai kol kas yra tik gandai, bet jau girdimi antrą kartą iš kito šaltinio, tad, galimai, yra teisingi.

Tuo pačiu tvirtinama, kad kol kas niekas nematė GA102 lusto su 16 GB atmintimi ir tai yra logiška, nes tam reikėtų 256 bit atminties valdiklio. Tai reikštų stipriai apkarpytą GA102 lustą. NVIDIA turėtų pasiūlyti 16 GB vaizdo plokštės modelį, bet tai jau bus GA104 lusto produktas (RTX 3070). Gali nutikti ir taip, kad RTX 3070 pirma turės tik 8 GB atminties, o 16 GB versija pasirodys kitais metais kaip SUPER versija.

11 Komentarai

  1. Guja parašė:

    Turiu RTX 2060 Super,monitorius 2560×1440.Galvojau pasikeisti i 3060,tačiau ji tik 6GB.Įdomu kiek maždaug galėtų 3070 kainuoti?pradžioje visuomet būna brangesnės..

  2. Povilas parašė:

    As jau mastau irgi apie atnaujinima, noriu zinoti paprastos 3080 kaina. ???

  3. Guja parašė:

    Kainas kažkiek gali koreguoti AMD naujienos..

  4. Mindaugas Klumbis parašė:

    Kainu niekas nezino, nes jas dazniausiai Jensen nustato paskutine minute pries rengini. Kaip jau sakyta, AMD jas kazkiek itakos, bet pirma grafikos kortas isleidzia NVIDIA ir jie uzduos tona, o AMD jau galimai prisitaikys. Be to, AMD nedurneliai ir irgi megsta pasipinigauti, ka mateme su 5700 serijos kainomis, o tai gi buvo Polaris pakeitimas. Siaip jei aptakiai, tai kainos neturetu buti didesnes nei dabar lyginant 2080 su 3080 ir tt.

    • kernelis parašė:

      As manau, kad Ampere MSRP bus didesni, nei Turing’o. Gal neypatingai daug, bet didesni 10-30% reziuose tarkim. Jeigu visi leak’ai teisingi, jus manot NVIDIA jums duos ~4x geresni RTRT nasuma uz lygiai ta pacia kaina? Speju kaina bus padidinta, o atmazas bus „bet juk nasumas dar labiau padidejo, dziaukites, gaunat geresni nasuma, nei praeitos kartos high end’as uz pigiau, nei buves high end’as“ 🙂

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Aš neduočiau, patys žinot ko, nukirst teigiant, kad bus tokia ar tai tokia kaina. Aš manau, kad neturėtų būti didesnės kainos nei dabar, nes Samsungo litografija pigi, galės daug lustų prikepti be konkurencijos. Be to, yra kalbos, kad kitais metais jau išeis Super versijos ir šitie lustai jau bus gaminami naudojant TSMC 7 nm, kas duos iki kokį 20 % daugiau spartos (spėju). Tai NVIDIA norės parduoti daug plokščių, o jei dar AMD kažką gero išleis, kainos bent jau kilti neturėtų.

  5. Guja parašė:

    Dabar reikalavimai žaidimams rodos stipriai nekyla,bet.. išeis naujos kartos konsolės.Kadangi žaidimai dažnai kuriami trims platformoms-bus vaizdo kokybės šuolis.Dabartinės vaizdo kortos gali greičiau prarasti produktyvumą..

  6. newdiamond parašė:

    kaip visuomet zmones klausia kokios kainos bus…
    bet KODEL vis pamirsta, kad tie patys zmones jeigu pirks uzsimerke viska kas turi ventiliatoriu, tai kainos tikrai nebus mazesnes…
    bet tas amzinas noras paklausti…o kainos kokios bus 😀

    • Guja parašė:

      newdiamond ne visi perka užsimerkę,aš vienas iš jų.Kai maždaug žinai kainas,pradedi planuoti,strateguoti.Žinoma tos kainos bus kokios bus.Naivu tikėtis kad jos bus kokios tai adekvačios.Reikia jog AMD vieną syki lygiavertį ar net geresni už Nvidia produktą išleistu. Kaip šiandien jau buvo minėta AMD irgi nenusipigina,taigi..

      • kernelis parašė:

        Kaip jau buvo mineta, tu kainu niekas nezinos iki pat pristatymo. Bet jeigu snekam apie spekuliacijas, as nematau nei vienos priezasties, kodel NVIDIA turetu mazinti Ampere kainas, palyginus su Turing. Jeigu MSRP bus mazdaug tokie patys, tai as jau laikyciau salygiskai gerom naujienom, turint omenyje ant kiek NVIDIA priekyje pries AMD (dar turekit omenyje, kad Ampere tai menesi kita pries RDNA2 iseis) Zodziu as asmeniskai daryciau prielaida, kad Ampere bus maziausiai Turing kainu lygio.

        Turbut vienintelis imanomas variantas mazesnem kainom butu, jeigu RDNA2 butu labai agresyviai konkuruojantis kainos prasme, bet tas mazai tiketina, nes viena, tai AMD neturi tiek 7nm resurso, kad galetu spaminti pigius ir greitus (reiskia, nemazo die ploto) GPU kiekius, o antra, tai jau aiskiai matome, kad AMD labiau linkes cash’intis nei agresyviai konkuruoti. Tiek ZEN2, tiek NAVI nebuvo agresyviai konkuruojantys. Apie „XT“ CPU serija turbut net nereikia rasyti 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.