Dar keletas žemos klasės HD5000 šeimos produktų

Iki šių metų kovo, kada turėtų pasirodyti labai laukiamas naujasis nVidia grafinis procesorius Fermi, kompanija AMD žada pristatyti dar porą HD5000 šeimai priklausiančių serijų. Tai reiškia, jog AMD/ATI turės visų klasių produktų – pradedant žemiausia ir baigiant aukščiausiomis klasėmis.

Internete pasirodė fotografijos, kuriose matome įprastinio dizaino HD 5500 ir HD 5400 serijų produktus. Kaip jau supratote, tai bus žemos klasės produktai su ypač trumpomis montažinėmis plokštėmis, bet turintys DVI, D-Sub ir HDMI išvestis. Vaizdo plokštės, kaip pranešama, gali naudoti tiek GDDR3, tiek ir GDDR5 darbinę atmintį.

Tikėtina, kad viršuje matoma fotografija yra inžinierinis pavyzdys iš HD 5500 serijos, kuris aušinimas radiatoriaus ir mažo ventiliatoriaus pagalba. Apačioje, tuo tarpu, yra AMD prezentacijos modelis. Vaizdo posistemis naudoja tiktai radiatorių ir veikiausiai užims ne vieną, bet dvi vietas jūsų pagrindinėje plokštėje. Panašūs sprendimai turėtų būti naudojami mažai kaistančiose ir mažai energijos vartojančiose vaizdo plokštėse, kaip kad HD 5450.

Visi HD 5500 ir HD 5400 serijų produktai naudos Cedar lustą apie kurį informacijos yra labai mažai. Kalbama, kad šį lustą turintys posistemiai turės iki 200 „stresam“ procesorių, pasižymės labai mažomis energijos sąnaudomis. Tikėtina, kad jau vasario pradžioje šių serijų produktus AMD anonsuos oficialiai, tad tiesiog palaukime.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.