Dar vieni „Core i7-6700K“ spartos testai

Sulaukėme dar vienų „Core i7-6700K“ spartos testų, kuriuose nieko naujo neišvysime. „Skylake-S“ serijos flagmanas kovoja su kitais „Intel“ procesoriais, o spartos padidėjimas lyginant su pirmtaku „Core i7-4790K“ nėra didelis.

Šį kartą išankstinius „Core i7-6700K“ testus nutekino „PCOnline“. Juose taip pat galime pamatyti spartą žaidimuose naudojant diskretinę GTX 980 Ti vaizdo plokštę. Kaip darosi įprasta, daugumoje žaidimų ribojantis veiksnys visgi lieka vaizdo plokštė, o ne procesorius. Gan keista, bet energijos vartojime i7-6700K turi tik mažyti pranašumą prieš i7-4790K. Reziumė lieka tokia patim kaip ir po ankščiau matytų testų: revoliucijos su „Skylake-S“ procesoriais nesulaukėme – gausime eilinį „Intel“ mažos evoliucijos produktą.

Testai su diskretine GTX 980 Ti vaizdo plokšte

 „FarCry 4“

GTA V

„Metro 2033“

„Project CARS“

„Sleeping Dogs“

Elektros sąnaudos ramybės režime

Elektros sąnaudos apkrovus kompiuterį

16 Komentarai

  1. Celeron parašė:

    Kažkaip labai slabnai i7-5820k žaidimų testuose atrodo.

  2. Katonas parašė:

    Kaip visada sakau, palauksim oficialaus pristatymo ir po to seksianciu normaliu apzvalgu ir pamatysim kas yra kas. Bet tiek nutekejusiu testu negali visi ta pati rodyt, didelio spartos priaugio nera, isskyrus integruota gpu, kuris staliniuose kompuose kaip ir mazai reikalingas.

  3. Jordan parašė:

    kodel. Biudzetiniai dual core cpu su ta pacia igpu kuo puikiausiai tarnaus biudzetiniuose kompuose po 300 euru.

  4. vacoum parašė:

    atsinaujinti tikrai tikrai neverta, nebent kas nori naudoti 3 sli.
    Visame geras procas. Man idomu, kiek APU spaudzia.

  5. ziogzzz parašė:

    Dabar tikrai nesigailiu paemes 4790K, o ne 4690.

  6. Katonas parašė:

    Jordan, tai būtent biudžetiniuose kompuose, kad dėtų tą integruotą grafiką kurią deda į i7 tada būti tikrai šaunu. O dabar, deda į i7 ir jos dauguma nenaudoja.

  7. vacoum parašė:

    as irgi patenkintas savo 4790K. O jei drtx10 pades permesti cproco darbu vaizduskei, tai manau man jo uzteks 6 metus dar. Tik po 2-3 metu reikes vaizduske pasikeisti. Ir bus sistema 6 ar net daugiau metu.

  8. Katonas parašė:

    Su tokiu progresu tai tikrai užteks i7 4790K ilgam. Svarbu, kad motininė nenusprogtų. Dabar svarbiausias klausimas lieka, kokius ZEN procus paruoš AMD.

    Be to manau VGA norėsi atsinaujinti kai išeis naujos gaminamos ant 16 nm, realiai sparta turi augti dvigubai, bet pats viską puikiai žinai 🙂

  9. Celeron parašė:

    6 metams 4790K vargu ar užteks:) atsiras procesoriai su 12-16 branduolių, atsiras programos/žaidimai tuos branduolius išnaudojančios, ramai greiti ir su 4790 bus labai liūdna, taipat kaip dabar su dual core pentium.

  10. vacoum parašė:

    katonai, sparta auga dvigubai pagal energetini teorini efektyvuma. Praktiskai bus 30% daugiau fps ir gal ant 4k bus 40% daugiau fps. Plius manau nvidia tycia (net jei galetu) neisleistu dvigubai efektyvensiu vaizdo ploksciu, pasilikdama ateiciai tam tikras naujoves. O siaip ant mano moniko visi zaidimai ant ultros sukasi minimm 50fps. Tai dar neisnaudotos OC galimybes tiek proco tiek vaizduskes ir cia uzsimetus AA.

    To Celeron.
    nemanau, dabar zaidimams vos ne downgrade’as vyksta, nes konsoles koja kisa. Tai sekanti konsoliu karta bus speju pajegi maximum gtx980 galiai. Tad… Manau uzteks 6 metams. O jei del proco kazkiek nukris galios, tai dali kompensuos atnaujinta vaizduske, dali drxt10 su vaizduske, dar dali – padarytas OC.

  11. Katonas parašė:

    Aš nemanau, kad tik 30% bus, ypač dėl to, kad vienas gamybos metodas praleistas (20 nm), tai mažiausiai bus 50 % spartos prieaugis, su kur kas mažesnėm elektros sąnaudomis. Kad nauji produktai bus brangūs tai nėra reikalo apie tai net diskutuoti.

  12. koloniukas parašė:

    vacoum 1080p taip, 4K didelis ne.

  13. vacoum parašė:

    Katonai, as tikrai uz 🙂

  14. Celeron parašė:

    "Tai sekanti konsoliu karta bus speju pajegi maximum gtx980"

    Dėl konsolių nežinau.. o žaidimų tai manau greit atsiras kuriuos sunkiai vilks gtx980, ir su dabartiniais jau ji problemų turi pvz "Assassin’s Creed: Unity" išspaudžia vidutiniškai tik 48fps (fullhd)

  15. ZeroFM parašė:

    to celeron : nelygint prasčiausias optimizuoto game per visą žaidimų istoriją

  16. Celeron parašė:

    Kad ir kituose stebuklų nerodo jei tiketi techpowerup

    Crysis 3 49fps avg
    Gta v 69fps
    DA Inquisition 61 fps

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.