Daug gandų apie „Navi 3X“ lustus, bus efektyvesni už NVIDIA „Ada Lovelace“ architektūrą

WCCFTech“ surinko paskutinius gandus apie būsimą AMD RDNA 3 architektūrą. Šios architektūros lustai turės „Navi 3X“ kodinius pavadinimus. Bene didžiausia būsima naujovė bus kelių lustų vaizdo plokštės (MCD – Multi Compute Die). Teigiama, kad pirmuosius bandomuosius „Navi 31“ lustus pasigamins jau labai greitai, o pirmieji „Navi 33“ lustai bus pagaminti paskutiniame šių metų ketvirtyje. „Navi 31“ bus tie grafikos procesoriai, kurie bus sujungti po du, o „Navi 33“ yra monolitinis lustas. 2022 metų pirmame ketvirtyje AMD turi pasigaminti „Navi 32“ bandomuosius pavyzdžius, tai irgi MCD dizaino grafikos procesorius. Pagal esamą informaciją, „Navi 33“ lustai bus gaminami pasitelkiant TSMC 6 nm litografiją, o kiti grafikos procesoriai bus kepami naudojant 5 nm techprocesą.

Kiti gandai teigia, kad AMD šį raundą turės energetinio efektyvumo pranašumą prieš NVIDIA „Ada Lovelace“ architektūrą. Beje, NVIDIA sekančiam kovos raundui su AMD vis dar pasitelks monolitinius lustus, o kelių lustų vaizdo plokštes paliks tik serveriams. Nepaisant to, kad AMD turės efektyvesnius lustus, energijos sąnaudos bus labai didelės, todėl daug energijos naudojantys grafikos procesoriai niekur nedings.

Kalbant apie būsimas „Navi 31“ specifikacijas, jos atrodo net kiek per gerai. AMD turėtų pakeisti vykdomųjų blokų išsidėstymą ir dėl to galingiausias „Navi 31“ lustas gali turėti net 15360 stream procesorių. Visa tai iš 120-ies vykdomųjų vienetų. Grafikos procesorius taip pat turėtų gauti 512 MB spartinančiosios atminties, tai yra keturis kartus daugiau nei esamas flagmanas. Naudojama atmintis turėtų likti GDDR6, o atminties valdiklis bus 256 bit.

 

4 Komentarai

  1. EscO parašė:

    ayy, o kaip su HBM?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.