Dauguma tėvų savo vaikams leidžia žaisti 18+ video žaidimus

Neseniai Didžiojoje Britanijoje atliktas tyrimas rodo, kad tėvai nelabai kreipia dėmesį į ant žaidimų esantį amžiaus reitingą. Sunku būtų patikėti, kad Lietuvoje ar kitoje šalyje yra kitaip. Vaikai prašo leisti žaisti tą žaidimą, kurį jau žaidžia jo draugai ir retas tėvas to neleidžia.

Apklausoje dalyvavo daugiau nei 2 tūkstančiai tėvų iš Didžiosios Britanijos ir net 86 % iš jų pareiškė, kad nekreipia dėmesio į ant žaidimų esančius amžiaus reitingus. Tuo tarpu, kai kalba eina apie filmus tėvai jau daug griežtesni ir tik 23 % iš jų leidžia vaikams žiūrėti filmus su amžiaus apribojimais. Tai rodo, kad į amžiaus apribojamą ant žaidimo beveik nekreipiama dėmesio, bet filmai jau vertinami daug rimčiau.

Visi lengvai galime atspėti, kad vienas iš mėgstamiausių paauglių žaidimų yra GTA V ir visa GTA serija, bet realiai šį žaidimą galima žaisti tik nuo 18 metų. „Fortnite“ esant nemokamam jis irgi yra labai populiarus tarp jaunų žmonių, bet realiai jį galima žaisti nuo 12 metų.

43 % apklaustų tėvų pastebėjo, kad jų vaikas žaisdamas jam negalimus žaidimus elgiasi blogiau. Dar 22 % apklaustų pažymėjo, kad dabar jų vaikai supranta įžeidžiančią kalbą ir keikiasi.

1 Komentaras

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.