DDR4 ir NAND atminties kainų mažėjimas baigėsi

Krintančios atminties kainos džiugino visus vartotojus perkančius DRAM ar NAND produktus. Panašu, kad labai greitai kainos patrauks priešinga kryptimi. Kol kas kalbama tik apie 10-15 % DRAM ar NAND atminties brangimą, bet ateitis nieko gero irgi nežada. Vien per praėjusią savaitę DRAM lustų kainos pašoko 15 %. Rinkoje jaučiamas ir NAND atminties trūkumas. Tad dabar žinia paprasta, jei ilgai galvojote apie didesnį SSD diską ar naują DDR atmintį, tuomet paskubėkite pirkti, kol kainos parduotuvėse dar nepasikeitė.

Šis atminties kainų kilimas yra iššauktas prekybos karo tarp Pietų Korėjos ir Japonijos. Japonija Pietų Korėjai nebetiekia tam tikrų chemikalų, kurie yra būtini lustų gamyboje. Kaip žinome, Pietų Korėjoje yra „Samsung“ ir „SK Hynix“ gamyklos. Jos pagamina apie 75 % DRAM ir 40 % NAND tipo atminties globaliai. Nenuostabu, kad šioms gamykloms neveikiant pilnu pajėgumu atminties kainos kyla. Jei situacija nepasitaisys – prognozuojamas precedento neturintis kainų kilimas.

Konfliktas tarp Pietų Korėjos ir Japonijos prasidėjo po to, kai Pietų Korėjos teismas kiekvienam pietų korėjiečiui, išgyvenusiam iki šiol ir buvusiam paimtam į Antrojo Pasaulinio Karo Japonijos darbo stovyklas, priteisė 89 000 USD kompensaciją iš Japonijos.

7 Komentarai

  1. SarzzeR parašė:

    Kaip tik dar spėjau pagriebti, nes jau nieko nebėra, už padorią kainą. Gal dar atsiras, matysim. 🙂

  2. BC00 parašė:

    Taip, jau matosi ant nemažos dalies SSD kainų pokyčiai…

  3. Strelok parašė:

    Nu ka, laikas užpirkti NAND ir DRAM ir tada už aukštesnę kainą parduoti 😀

    https://www.youtube.com/watch?v=S0dRCSYfmfA

  4. newdiamond parašė:

    oi kaip ant dusios gerai 😀 kai seni SSD pirkiniai, jau nebeatrodys ant tiek brangiai nupirkti 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.