DDR4 palaikantys aštuonių branduolių „Intel Haswell-E“ pasirodys trečiame 2014-ųjų ketvirtyje

Jau anksčiau žinoję, kad „Intel Haswell-E“ procesoriai nusileis ateinančiais metais, dabar turime kur kas apčiuopiamesnę ir oficialiai patvirtintą laikotarpį – trečiaisis 2014-ųjų ketvirtis. Aukščiausios spartos „Intel procesorių šeima bus suskirstyta į modelius, paženklintus „X“ ir „K“ raidėmis.

„Intel Core i7-5960X“ starto metu greičiausiai taps vieninteliu flagmanu, kuriam bus priskirti aštuoni branduoliai. Kol kas žinoma tik apie vieną „K raide pažymėtą modelį – „Core i7-5930K“. Pastarasis turės šešis branduolius ir nuo 20 iki 15 MB sumažintą L3 spartinančios atminties kiekį. „K“ serijai bus priskirti modeliai su 6 branduolių dizainu, tuo tarpu skaičius 8 išliks tik X serijos palydovu. Haswell-E palaikkys Hyper Threading išplėtimą, Turbo Boost 2.0 ir PCI-Express 3.0.

„Intel Haswell-E“ skirtas X99 lustų rinkinys palaikys keturkanalę DDR4 operatyvią atmintį. Atžymos tašku taps su nedidele įtampa dirbantys DDR4-2133 MHz moduliai. Priminsime, kad naujiesiems procesoriams bus priskirtas modernizuotas LGA2011 lizdas.

2 Komentarai

  1. Keoz parašė:

    O tai broadwell visi ddr4 palaikys ?

  2. alonzo2 parašė:

    Oho tdp jau 140w 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.