DDR5 atmintis išskirs kur kas daugiau karščio nei DDR4 atmintis

Visi gamintojai pastaruoju metu praneša apie savo būsimą DDR5 atmintį, kuri suteiks didesnį duomenų pralaidumą. Pirmieji procesoriai, palaikantys DDR5 atmintį, bus „Alder Lake-S“. AMD procesorius, kurie palaikys DDR5 atmintį, išleis tik 2022 metų antroje pusėje. Tai bus „Zen 4“ architektūros procesoriai.

Papildomas duomenų pralaidumas yra šaunu, bet su tuo gausime ir didesnį energijos suvartojimą ir tuo pačiu kaitimą. „Corsair“ atskleidžia, kad DDR5 atmintis išskirs kur kas daugiau karščio nei DDR4 atmintis. Viena tų priežasčių yra ta, kad dabar patys atminties lustai turės integruotus įtampos valdiklius, o tai didina energijos sąnaudas. Energijos suvartojimą taip pat padidins ir klaidų taisymas, integruotas į atminties lustus (EEC) ir dažnio padidėjimas. Šio energijos padidėjimo nesugebės atsverti ir sumažinta veikimo įtampa, kuri sieks 1,1 V.

„Corsair“ DDR5 atminčiai ruošia „Dual-path Heat Xchange“ radiatorius, kurie turėtų susitvarkyti su papildomu atminties išskiriamu karščių. Tokie radiatoriai gali tapti ne tik kaip papildomas RGB blizgutis, bet būtinas komponentas aušinant atmintį.

4 Komentarai

  1. StrelokRTX parašė:

    Mane tik stebina, kad kuo toliau tuo labiau viskas kaista, nors architektūra vis gerėja. MB su active cooling, gpu su thicc cooleriais, dabar ir ram su krūva metalo bus.

    • kernelis parašė:

      Tankis auga daug greiciau, nei krenta itampa ir tiek. Taip pat dideja lustu dydziai ir siek tiek daznis. Architekturos gali sumazinti to pacio kiekio tranzistoriu sanaudas taikant protingas power saving/management metodologijas, bet kai absoliutinis kiekis vis auga, auga ir absoliutines sanaudos. Paziurekit jus i siandieniniu IC (ar suminio IC MCM/SOM atveju) tanki ir dydi, ir palyginkit su kokiais 2004m ir pasidarys aisku viskas 🙂

  2. neblogai parašė:

    A-DATA savo 8400MT/s atminčiai rodo 1.1V, tačiau 12600MT/s- ir iki 1.6V.

  3. BC00 parašė:

    Manau, kad čia daugiau išpūstas burbulas nuteikti, kad „Dual-path Heat Xchange“ užtikrins superb aušinimą…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.