Dėl nelegalių mokėjų Indija iš „Xiaomi“ konfiskavo 725 mln. USD

Savaitgalį Vykdymo Direktoratas areštavo „Xiaomi India“ 725 mln. JAV dolerių iš jos banko sąskaitų. Valstybinė organizacija teigė, kad Kinijos gamintojo Indijos padalinys trims užsienyje įsikūrusiems subjektams pervedė 55,5 mlrd. Indijos rupijų prilygstančia sumą, taip pažeisdamas užsienio valiutos keitimo įstatymus.

Direktoratas pareiškė, kad milžiniškas autorinių atlyginimų sumas „Xiaomi Technology India Private Limited“ pervedė (padovanojo kitoms šalims) vykdydama Kinijos patronuojančiosios bendrovės nurodymus. Tai buvo daroma „siekiant galutinės „Xiaomi“ grupės naudos“, pažeidžiant 1999 m. Užsienio valiutos valdymo įstatymo 4 taisyklę. Joje teigiama, kad „joks Indijoje gyvenantis asmuo negali […] pervesti jokios užsienio valiutos […], esančios už Indijos ribų“.

Bendrovė „Xiaomi India“ paskelbė atsakymą, kuriame nurodė, kad visi autorinio atlyginimo mokėjimai ir pareiškimai bankui yra teisėti ir teisingi. Valstybinės agentūros minimi autoriniai atlyginimai buvo mokami už licencijuotas technologijas ir intelektinę nuosavybę, naudojamą indiškoje „Xiaomi“ produktų versijoje. Ji taip pat „įsipareigoja glaudžiai bendradarbiauti su valstybinėmis institucijomis, kad išsiaiškintų visus nesusipratimus“.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.