„Dell“ svarsto galimybę siūlyti daugiau kompiuterių su AMD procesoriais

Apie „Intel“ procesorių trūkumą jau žino visi bent kiek besidomintys kompiuterijos pasauliu. Panašu, kad procesorių trūkumas yra gan didelis, nes tokios kompanijos kaip „Dell“ tvirtina, jog tai paveikia jų pajamas. „Intel“ visokiais būdais stengiasi išplėsti 14 nm litografijos linijų gamybos pajėgumus, bet pastangos nėra pakankamos, nes procesorių ir toliau trūksta. Puikiai suprantama, kad „Intel“ pirmiausia gamina daugiausiai pelno nešančius serveriams skirtus procesorius, o kitoms serijoms lieka kas lieka. Tad kompanijos, siūlančios nešiojamus ar jau surinktus kompiuterius, negali gauti pakankamo kiekio procesorių.

„Dell“ mano, kad situacija nepagerės iki 2020 metų antros pusės, todėl žvalgosi alternatyvų. Iš tikro „Intel“ procesoriams yra tik viena alternatyva – AMD. „Dell“ galimai jau derasi su AMD ir vertina, ar kompanija gali būti patikimu partneriu. Jei AMD galės užtikrinti procesorių tiekimą, tai turėtume išvysti daugiau „Dell“ kompiuterių būtent su AMD procesoriais. Gali būti, kad ši taktika yra tik noras pagąsdinti „Intel“, taip stengiantis gauti daugiau procesorių, kurie būtų atimti iš kitų mažesnių kompiuterių gamintojų.

3 Komentarai

  1. Ambient parašė:

    hmm, kaip ta deficita reikia interpretuoti ? Gal galima suzinot kokiu procesoriu nera galimybes nusipirkt ? nes kiek matau visur tirsta intelio procesoriu… ;/

  2. iTroubl3 parašė:

    Mano supratimu, tai yra trūkumas tiesiai iš gamintojo. Turbūt nekalbama apie mažmenininkus pas kuriuos sandėliuose vis dar yra kažkokie turbūt nemaži kiekiai procesorių, kompiuterių gamintojai vis tik procesorius gauna tiesiai iš gamintojo dideliais kiekiais, turbūt intel pasiųla šiuo klausimu ir yra ribota.

  3. bugslalaila parašė:

    Manau čia galima kalbėti ir apie apu, kaip apie paklausų variantą iš vartotojų pusės.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.