Dell gali įsigyti AMD?

AMD, antras pagal dydį centrinių procesorių gamintojas rinkoje, kaip teigiama, gali būti parduotas. Tiesa, tai nėra pirmasis kartas, kai gandų lygyje kalbame apie AMD pardavimą, tačiau šį kartą pažymima įdomi detalė – galimas pirkėjas yra asmeninių kompiuterių gamintojas Dell.

Tokias kalbas paskatino tai, kad AMD direktorių taryba atleido net keletą svarbių asmenų iš kompanijos, nors šie sugebėjo 2009 ir 2010 metais pagaliau atnešti kompanijai pelną, o ne tik nuostolius, iš kurių liūno kompanija brido dar nuo 2006 metų pradžios.

Nors kalbos apie galimą AMD pardavimą yra dažnos, kompanija vis dar lieka nepriklausoma. Šį kartą kaip galimas pirkėjas yra minimas Dell, tačiau kompanija niekad pati nieko rimtai neplėtojo, tiesiog užsiėmė produktų surinkimu ir dizaino aspektais. Galbūt Dell strategija keičiasi?

Žinoma, Dell ir AMD nekomentuoja šios situacijos, bet įsivaizduokime, kas nutiktų Dell įsigijus AMD. Ar trečiasis pagal asmeninių kompiuterių pardavimus gamintojas savo sistemose pradėtų naudoti tik AMD centrinius procesorius ir vaizdo posistemius? Sunku pasakyti.

6 Komentarai

  1. Creative64x2 parašė:

    Susijungė su ATI tapo AMTI, susijugs su DELL taps DELLMA 😀

    Be to kiek žinau AMD dirba nuostolingai. Tai kaip tie atleisti vadovai galėjo atnešti pelną? Kad laimėjo iš Intel 1mlrd?

  2. crooked parašė:

    kazkaip netikiu, kad DELL pajegus nupirkti AMD…

  3. nanoWorld parašė:

    Eilinis gandas. Neisivaizduoju, koks tikslas Dell\’ui butu pirkti AMD, nuo kada jis yra tik lustu projektuotojas (galutine gamyba atliekama GlobalFoundaries/TSMC fabrikuose). Vargu, ar Dell\’as ketina uzsiimti procesoriu projektavimu. Jei ir butu kalba apie AMD\’o pardavima, sakyciau, daugiau interesu cia turetu toks kaip IBM, jei ketintu uzsiimti x86 pletojimu arba koks Qualcomm\’as, noredamas iseiti i PC/Server rinkas.

  4. Blexas parašė:

    tai kad dell finansiskai kokius 8-9x didesne kompanija turinti per 92k darbuotoju , amd -11k

  5. ironvolf parašė:

    Jo jo ims ir parduos… Nebent buldozeris mato kad sufailins, tada gal ir suprasčiau. 😀

  6. JisVisadaSalia parašė:

    Gandas ar ne, tačiau toks plėšikas, kaip DELL geriau nepirktų AMD. Nors DELL kokybė neprasta, tačiau ir kaina ne žema… Sugadintų visą AMD procesorių rinką. Į naujas vėžes įsivažiuotų tik po kelių metų. Nebent paliktų senus darbuotojus, ir leistų jiems vadovauti… Įdomu kaip būtų su papildomom investicijom… Gal ką ir laimėtų…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.