„Dell“ ruošia ekonominės klasės 4K monitorių

Apie ultra aukštą raišką šnekama ne vienus metus, bet ji vis dar tik ieško kelio į paprasto žmogaus namus. Didžiausia kliūtis 4K raiškos įrenginių paplitimui labai aukšta jų kaina. Šią problemą bandys spręsti „Dell“ kompanija anonsuodama 28 colių 4K monitorių, kuris turės gan įkandamą kainą – 699$. Šį gaminį turėtume galėti įsigyti jau už poros savaičių, sausio 23 dieną. „Dell“ pristatydama šį monitorių tikrai turėjo padaryti ne vieną kompromisą, bene labiausiai nuvilianti žinia ta, kad 3840×2160 raiškoje monitorius gebės veikti tik 30Hz dažniu, kas šį monitorių padaro visiškai netinkamą žaidėjams.

„Dell“ 28 colių UHD monitorius turės „P2815Q“ gaminio kodą, kaip jau minėta ankščiau palaikys rezoliuciją iki 3840×2160, bet naudojant ją vaizdą gebės atnaujinti tik 30Hz sparta, naudojant mums dabar įprastą 1920×1080 raišką turėsime įprastą 60Hz vaizdo atnaujino dažnį. Rinkdamiesi matricą „Dell“ taipogi taupė, todėl šiame gaminyje bus montuojama neblizgi TN tipo matrica, kuri mums žada 30 bitų spalvų gylį, atsako laikas bus 5ms, o maksimalus ryškumas iki 300cd/m2. Vaizdo įvestimi rūpinsis DisplayPort/mDPv1.21 ir HDMI 1.4/MHL 2.0 jungtys, be to į monitorių integruotas ir USB 3.0 šakotuvas

8 Komentarai

  1. sketchy parašė:

    dar reikia luktelėti)

  2. ToBeX parašė:

    Siektiek pasijuokem su draugais, uzteks ir tu 30hz, visvien tokia raiska musu turimi kompai nesuks daugiau 30fps 😀

  3. itsunoshiyuga parašė:

    na, jei turi pora galingu video kortu, tai suks. arba megsti cs’a lost ant 4K rezoliucijos. 😀 tada 30 fps nera smagu. 🙂 kitas dalykas. nesuprantu 2k+ rezoliuciju. nebent dirbi su grafika ir pan. filmu vis tiek dar nera su tokia grafija, sedint is tinkamo atstumo nebeskiri pikseliu jau nuo FHD rezoliucijos, zaidimai FHD+ ir mazai naudos duoda, nes vykstant judejimui vis tiek nebepastebi astrumo ekrano. kazkokia nesamone kol kas tie ekranai. nebent sedi prikises nosi 30 cm nuo monitoriaus….

  4. aiwaris parašė:

    shit ne 4K monitorius su apgailetinais 30hz jau geriau tada pirkt kad ir kinietiska fuflo su 100hz pvz kad ir is kokio ebay ir kainos ju gan panasios:D

  5. JisVisadaSalia parašė:

    Teisingai rašo geimeriai užsienio forumuose, jog reikia eiti ne link raiškos, bet link monitoriaus parametrų, tokių kaip ms, blur motion, stutters/tearing bei strobe mažinimas ir pan…
    Nors darbui su grafika gal ir tinkamas.

  6. algiz parašė:

    4K siuo metu filmu isleistu yra aie 50 (per CES kazka tokio sake) ir siais metais tikisi isleist keliskart daugiau.. taip, kad turinio jau yra..

  7. itsunoshiyuga parašė:

    algiz. as suprantu, kad tokiu filmu dauges, bet kiek labai tas tures vaizdo kokybei? nesedesi prie pat, kad matytum miniatiurinius pikselius. tuo labiau, didele raiska pasimato tik ant statiniu objektu. ziuredamas veiksmo filma nelabai pastebesi skirtuma, nes tiesiog akis nebesugeba atskirti didesnes raiskos. cia tas pats, kas i telefona sumontuot FHD ekrana. na ka ten su juo veikt? jau geriau baterija ilgiau laikytu ir resursu maziau reiketu. tuo labiau, jei turi Intel HD video nesiojamam kompe tai net negali ziuret tokiu filmu pvz ant antro monitoriaus.
    JisVisadaSalia teisingai jie sako, bet pigiau pikselius kelti ir gerai veikia kaip marketingas. jie naudingi tik darbui su grafika arba programom, kur reikia vienu metu isijungti daug tools’u visokiu. nematau prasmes toki turet. aisku, sharpnes smagu, bet nemanau, kad didelis skirtumas turint padoru monitoriu.

  8. JisVisadaSalia parašė:

    algis – jau keli metai yra toks dalykas kaip upscalinimas į didesnę raišką – pvz. į 4k. Bet čia vėl ilgų diskusijų klausimas. Retas kuriam reikia upscalinimo.
    Taip pat ir su 3D bei 5.1 ar 7.1 audio sistema. Retas padorus yra 3D filmas šiai dienai, o ką jau kalbėti apie 5.1 7.1 veiksmo filme ar komedijoje? Jei fantastinių nesi mėgėjas žiūrėti? Tuo labiau kokybiškų yra mažai.
    Aš planavau pirkti 7.1 audio sistemą filmų žiūrėjimui, bet kai pamačiau rekomenduojamą sąrašą, tai supratau, tokių filmų aš net gyvenime nežiūriu. Jei reikai užsidedu savo S-Logic surround turinčias ausines.
    Tas pats su 3D buvo – pažaidžiau ir viskas. Filmų vos keletas rimtesnių, dar animacija.
    Taip, kad 4K rezoliucija, galima sakyti, tik "įžengė".

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.