„Der8auer“ ištyrė, kad didelis kiekis „Ryzen 3000“ procesorių nepasiekia reikiamo boost dažnio

Gerai žinomas spartintojas ir kompiuterijos pasaulio entuziastas, „Der8auer“, surengė didelę apklausą, kurios metu siekė išsiaiškinti, kiek „Ryzen“ procesorių pasiekia nurodomą vieno branduolio boost dažnį. Kai kurie nusipirkę „Ryzen 3000“ procesorių pastebi, kad nepasiekiamas reklamuojamas vieno branduolio boost dažnis, kuris yra užrašytas ant dėžutės. Dėl to ir vyko ši apklausa. Gauti rezultatai buvo analizuojami pačio „Der8auer“. Jis neįtraukė tų rezultatų, kur naudotas PBO, taip pat atmetė rezultatus su egzotiškais aušinimo sprendimais. Bandant procesorių buvo naudojamas vieno branduolio „Cinebench R15“ testas su „HWinfo“ diagnostikos programėle. Būtent tokį derinį rekomendavo AMD.

Apklausos metu buvo gauta beveik 3000 rezultatų su įvairiais „Ryzen 3000“ procesoriais. Nagrinėjant rezultatus paaiškėjo, kad tik 5.6 % „Ryzen 9 3900X“ procesorių pasiekia nurodomą vieno branduolio dažnį. Su šiuo procesoriumi situacija buvo pati prasčiausia. Pavyzdžiui, pusė „Ryzen 5 3600“ pasiekia nurodomą boost dažnį. „Ryzen 5 3600X“ atveju tik 9.4 % procesorių pasiekė reikiamą boost dažnį. 14.7 % „Ryzen 7 3700X“ pasiekia reikiamą boost dažnį, o „Ryzen 7 3800X“ atveju boost dažnis pasiekiamas 26.7 %. Daugelis procesorių savo nurodomo boost dažnio nepasiekė tik per keliasdešimt MHz. Daugiau apie viską rasite video.


12 Komentarai

  1. svabas parašė:

    AdoredTV Certified

  2. Ambient parašė:

    Kaip suprantu intelis bando visais galais ikast..

  3. BC00 parašė:

    Nemanau, kad Der8auer būtų šališkas…

  4. gedz parašė:

    „atmetė rezultatus su egzotiškais aušinimo sprendimais“. O kaip rezultatai su prastokais ausinimo sprendimais, jau tiko? nes nelabai tikeciau, kad viskas ten tobula (su ausinimu ar kitos priezastys) pas pvz tuos 5 egzempliorius, kur boost dazni gavo 4025 Mhz. bet amd anonsavo bios fix sitam reikalui.

  5. Ambient parašė:

    AMD jau tvarko bios’us, greitai si problema bus isspresta.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.