Kritinė AVG klaida

AVG, garsiausia nemokamų antivirusinių programų gamintoja, kiek susigadino savo vardą. Šią antivirusinę naudoja 110 milijonų žmonių visame pasaulyje. Po atlikto programos atnaujinimo trečiadienį daugeliui vartotojų nebeveikė Windows 7 ar Windows Vista operacinės sistemos.

Po atnaujinimo vartotojai pamatydavo gerų žinių nereiškiantį „blue screen of death (BSoD)“ langą. Po jo sistema persikraudinėjo be perstojo. Saugusis režimas (safe mode), kuris paprastai padeda ištaisyti bėdas susijusias su operacine sistema, taip pat nebeneveikė.

Taigi yra keletas būdų, kaip atgaivinti savo sistemą. Jei vartotojas turi Windows diegimo CD, gali tiesiog atkurti nuo paskutinio atkūrimo taško. Neturint CD, ar nedarant atkūrimo taškų, vartotojas savo sistemą gali sutvarkyti naudodamas AVG išleistą pataisą. Reikia tiesiog į USB atmintinę įkelti failus, kuriuos galima atsisiųsti iš čia ir nustatyti, kad kompiuteris būtų kraunamas iš atmintinės.

Tai nėra pirmoji rimta AVG klaida. 2008 metais po programos atnaujinamo, antivirusinė ištrindavo svarbų Windows failą, kurį laikydavo žalingu ir kompiuteris nebeveikdavo. Tiesą sakant, tokiai saugumo firmai, kuri turi apie 110 milijonų klientų visame pasaulyje, tai prestižo nesuteikia.

12 Komentarai

  1. developeris parašė:

    Ju produkcijos niekad nemegau… 🙂 Viena karta pabandziau ir labai nepatiko

  2. Povilas parašė:

    Naudoju Microsoft Security Essentials, kolkas kazkokiu minusu nepastebejau.

  3. Gintaxas parašė:

    Pati AVG yra klaida!

  4. SarzzeR parašė:

    Niekada nebandžiau AVG, nes naudoju kitą nemokamą antivirusinę – Avira ir esu labai patenkintas, ji labai gerai susitvarko su visais įsibrovėliais. Po šitos naujienos tikrai nebebandysiu AVG…

  5. Crembo parašė:

    Kaip ir Povilas, naudoju MSE ir nematau bėdos.

  6. lightray parašė:

    Kaip ir crembo bei povilas naudoju mse ir viskas ok

  7. Kiberbobas parašė:

    Naudoju Kaspersky antivirus, kaip nekeista mano vienintele legali programa kompe 😀 savaite atgal vel licenzija prasitesiau tai va jau naudoju antrus metus, aisku nervuoja kad resursu kompiuterio pavalgo, tai neigti butu kvaila, ypac jauciasi ant kompo isijungimo, kol kaspersky neisijungia normalai nieko daryt negalima su OS o tai daznai apie videsimt sekundziu uztrunka, nu bet visa tai man atperka jos gan patikimas veikimas 🙂 galit mane smergti ir peikti, bet dauguma mano draugu naudoja ir avira ir AVG ir nod32 ir nortona ir pastoviai kas tik is ju atnesa USB atmintines tai man pastoviai kaspersky virusu suranda, o kai as nusinesu savaji nei viena is to antivirusiniu neskamba pavojaus varpais, todel kaspersky mano pasitikejima ir pelne 🙂

  8. Fostil parašė:

    Is nemokamu zmonem irasineju tik Avast. Pagal patikimuma atrandant naujus virusus beveik nieko nenusileidzia nod32, kasperskiui. Bet pats naudoju nod\’a, kadangi galim lengvai tvarkyti nepageidaujamus failus (crackus(virusus)). Nors ir virus logas gan ilgas, bet kritinio viruso nepraleido ne vieno nod32.

  9. simsim parašė:

    Kaip ir crembo bei povilas su lightray naudoju mse ir dziaugiuosi.

  10. wylx parašė:

    Taip ir žinau kad FREE AVG 9 manęs neapvils.

    Jau buvo kilę minčių įsimesti FREE AVG 11 nes jau tai naglai siūlė,na bet va matai. w7 su vištą lūžinėja.

    O pas mane kaip tik stovi windows 7 (:

  11. egidijus parašė:

    Vos išėjo naujausia AVG versija iškarto atsinaujinau, ir jokių problemų neiškilo, kompas veikė kaip veikęs. AVG naudoju jau porą metų ir nusiskundimų neturiu.

  12. linas_mif parašė:

    3m AVG ant 3PC sukas ir jokiu problemu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.