Didis specialistas iš „Intel“ tapo AMD grafinio padalinio vadovu

Šią vasarą kompanijos AMD specialistų ratas retėjo pakankamai greitai, ir tai galėjo sukelti nemažą nerimą dėl kompanijos ateities. Turbūt tiek daug pasitraukimų iš postų ir atleidimų buvo tik po AMD generalinio direktoriaus Dirko Meyerio pasitraukimo. Laimei, kompanija jau spėjo nudžiuginti, priėmusi į savo gretas išeivį iš "Apple", taigi galima kalbėti ne apie bėgimą iš skęstančio laivo, o darbuotojų rotaciją. Šįkart naujas AMD darbuotojas dar kartą patvirtino, jog kompanija nori ir gali surasti reikiamų specialistų.

Oficialiu pranešimu spaudai AMD priėmė į darbą tikrai didį mikroarchitektūrų ir paskirstytų skaičiavimų technologijų žinovą – Johną Gustafsoną. Kompanijos AMD gerbėjams ypatingai patiks tas faktas, jog dar vakar šis ponas vaikščiojo į darbą kompanijoje "Intel", kur užėmė tyrimų centro "eXtreme Technologies Lab" vadovo postą. Šis padalinys užsiima energetiškai efektyvių skaičiavimų technologijų, atminties posistemių, duomenų perdavimo optiniais kanalais sistemų, duomenų saugojimo technologijų ir kitų perspektyviomių krypčių tobulinimu.

Kompanijoje AMD Johnas Gustafsonas tapo vyriausiu grafikos produktų architektu ir šio verslo padalinio vadovu. Taip pat jis bus atsakingas už atitinkamus verslo procesus, kurs kompanijos plėtros strategiją, tame tarpe – užsiims APU ir profesionalių adapterių "FirePro" plėtra. Tokio specialisto pasirinkimas į šias pareigas nebuvo atsitiktinis. Kompanija AMD, kaip ir jos konkurentai, labai suinteresuota GPGPU skaičiavimų sritimi, kur lyderiauja kompanija "Nvidia" ir jos produktų "Tesla" šeima. Už naujojo AMD architektūrų padalinio vadovo nugaros yra 35 metų patirtis, kuriant tam tinkamas technologijas, taigi reikia tikėtis, jog AMD tikrai pataikė tiesiai į dešimtuką.

Beje, 1988 m. John Gustafson paskirstytų skaičiavimų problemai skyrė visą akademinį darbą, kuris tapo šio žanro klasika, o galiausiai buvo pavadintas tiesiog „Gustafsono dėsniu“.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.