Didžiausias pasaulio apiplėšimas – įsilaužimas į kripto valiutų keityklą „Coincheck“

Japonų kripto valiutų keitykla „Coincheck“ neteko milžiniško kiekio savo lėšų, po to kai buvo apeita jų saugumo sistema. Manoma, kad buvo pavogta kripto valiutų, kurių vertė apie 500 mln. JAV dolerių. Jei skaičiai tikslūs, tai būtų pats didžiausias apiplėšimas pasaulio istorijoje. Kol kas „Coincheck“ neatskleidžia kokiu būdų buvo įsilaužta, žinoma tik tiek, kad tai nebuvo atlikta kompanijos darbuotojų.

„Coincheck“ oficialiai pranešė, kad žmonių pavogtos kripto valiutos bus kompensuotos iš pačios kompanijos lėšų.

Nors daug kripto valiutų yra pavogta, bet tai nereiškia, kad jos dingo be pėdsako. Kol kas nežinoma, kam priklauso paskyros į kurias buvo pervesti virtualūs pinigai. Paskyros buvo automatiškai įtrauktos į juodąjį sąrašą, o joms buvo pritaikyta sekanti etiketė: „„Coincheck pavogtos lėšos, nepriimkite pervedimų: šių paskyrų savininkas yra programišius“ („coincheck_stolen_funds_do_not_accept_trades : owner_of_this_account_is_hacker“). Nors paskyros ir yra juodajame sąraše jų savininkai vis tiek gali valiutas iškeisti į labiau anonimiškas, o tada jų jau nebus įmanoma susekti.

5 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Na bent jau pati birža gana operatyviai ir teisingai sureagavo.

    • mafo parašė:

      Kas čia per birža, kad bičas su cigarete rankoje tamsiame kambarėlyje sėdėdamas prie PC, tarpe tarp porno puslapių vartymo, gali 500 milijonų nugvelbti? Juodos kaukės, pistoletai, „rankos aukštyn“ – tampa istorija. Mane lanko toks jausmas, kad mes visi su tais kasimais esam triušio urvo dugne.

      • IFeelYou parašė:

        Realiai visos kriptovaliutos yra labai rizikingas reikalas. Aš asmeniškai niekada nelaikau pinigų ar coinų biržoje ilgą laiką. Altcoinai turi būti piniginėje, o eurai keityklose arba banke 🙂

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Keitykloj apsimoka laikyti nebent kažką aktyviai darai su tom lėšom. Jau darosi tendencija, kad nuknisa pinigus. Gerai, kad nors grąžina.

          • IFeelYou parašė:

            Kartais grąžina, kartais ne 🙂 Dažniausiai ne. Keitykloje aš turiu omenyje SpectroCoin ar panašiai. Biržose laikyti pavojinga, nes jos visada bus hakerių taikinys. Geriausia yra laikyti offline piniginėje savo kompe pvz. BTC. Tik tiek kad kursas kinta.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.