„Digital Foundry“ atskleidė naujų detalių apie „PlayStation 5“ ir „Xbox Series X“

„Sony“ ir „Microsoft“ kitais metais ruošiasi išleisti savo naujos kartos konsoles, bet apie jas nieko įdomaus gamintojai nekalba. Buvo atskleista tik tiek, kad jos galingesnės nei dabartinės, kas ir taip aišku. Žaidėjai dar gaus SSD kaupiklius vietoj HDD, tas irgi nestebina.

„Digital Foundry“ teigia, kad „PlayStation 5“ turės „Navi“ grafikos procesorių su 36 vykdomaisiais vienetais, o tai yra 2304 stream procesoriai. Grafikos procesoriaus dažnis bus 2.0 GHz ir tai duos 9,2 TFLOPs skaičiuojamosios galios. Atmintis bus GDDR6 ir turėtų suteikti 448-512 GB/s duomenų pralaidumą. Žaidimų kompiuteris iš viso turės tris režimus, kad būti galima PS4 ir PS4 Pro emuliacija.

Informacija apie „Xbox Series X“ yra aptakesnė ir ne tokia tiksli. Tikimasi, kad „Xbox Series X“ gaus grafikos procesorių net su 3584 stream procesoriais, o tai būtų 56 vykdomieji vienetai. Žaidimų kompiuteris iš viso turėtų turėti 12 TFLOPs skaičiuojamąją galią. Atminties pralaidumas bus kiek didesnis nei PS5 ir sieks 560 GB/s.

Daugiau apie viską „Digital Foundry“ video.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.