Diskrečių vaizdo plokščių pardavimai krito 16 %

„Jon Peddie Research“ kas ketvirtį pateikia grafikos akseleratorių pardavimų statistiką, o tuo pačiu ir rinkos pasiskirstymą tarp AMD, „nVidia“ ir „Intel“. Niekam ne paslaptis, kad kripto valiutų traukinys sustojo ir jam nebereikia naujų vaizdo plokščių, tai atsispindi ir trečio ketvirčio skaičiuose.

2018 metų trečiame ketvirtyje buvo nupirkta net 16 % mažiau diskrečių vaizdo plokščių lyginant su tuo pačiu laikotarpių pernai. Tuo tarpu, nešiojamų kompiuterių grafikos pardavimai trečiame šių metų ketvirtyje padidėjo 7 %. Bendrai grafikos akseleratorių pardavimai trečiame ketvirtyje sumažėjo 2.2 % lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

Žvelgiant į rinkos pasiskirstymą kaip pralaimėtojus galime įvardinti AMD ir „nVidia“. AMD grafikos rinkos dalis susitraukė 0.6 %, o „nVidia“ neteko 0.97 % pyrago dalis. Visi šie praradimai atiteko „Intel“, kurių rinkos dalis paaugo 1.5 %.

JPR praneša, kad trečiame ketvirtyje 31.61 % parduotų kompiuterių buvo diskreti vaizdo plokštė, o tai yra 3.54 % blogiau nei ketvirtį prieš tai. Ketvirtis iš ketvirčio statistikoje visi trys žaidėjai padidino pardavimus: AMD +6.51 %, „nVidia“ +4.32 %, o „Intel“ + 13.11 %.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.