DRAM gamintojų pajamos 2017 m. augo 65 %

Daugelis tikrai žino, kad DRAM segmentas susiduria su dideliu atminties trūkumu, dėl ko smarkiai pakilo kainos. Ribota pasiūla mus verčia už DRAM atmintį mokėti dvigubai daugiau nei pernai. Sukilusios kainos atminties gamintojams pildo kišenes. Nepagalvokite, kad daugiau pinigų gauna G.SKILL, A-DATA, „Kingston“, „Corsair“ ar „Crucial“, jiems lieka nuolatinė marža už atminties perpardavimą vartotojams. Iš šio kainų šuolio pelnosi tikrieji DRAM atminties gamintojai: „Samsung“, „Micron“ ir „Hynix“. Jų pajamos iš šio segmento šiemet augo 65 %, pačios atminties paklausa didėjo dar labiau – 75 %.

Gera žinia, kad atminties segmento stabilizavimosi tikimasi jau kitais metais. Tada gal vėl išvysime padoresnes DRAM kainas.

Jei pažvelgtume į DRAM segmento dinamiką per ilgą laikotarpį, tai pamatytume, kad čia neišvengiami dideli svyravimai. Šiemet DRAM pardavimai kilo 75 %, rekordinis kilimas buvo stebimas kiekviename ketvirtyje. Nuo 1993 iki 2017 metų tik keturis kartus fiksuotas didesnis nei 50 % pardavimų augimas. Vidutinis augimas siekia tik 13 % kas metus. Kaip moko istorija, ateityje mūsų laukia DRAM paklausos mažėjimas, tikėtina didelis, o tai ves prie mažėjančių kainų. Taip buvo nutikę jau ne kartą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.