Draugiški bevielio tinklo pavadinimai: Wi-Fi 4, Wi-Fi 5 ir Wi-Fi 6

Labiau susipažinę su kompiuterine technika tikrai neturi problemų suprasti Wi-Fi ryšio standartus, tokius kaip 802.11ac ar 802.11n, bet tą padaryti mažiau nusimanantiems tikrai yra sudėtinga. Po ilgų metų Wi-Fi aljansas susivokė, kad vartotojams reikia draugiškesnių Wi-Fi pavadinimų, kuriuos galėtų suprasti visi.

Dėl šios priežasties sulauksime Wi-Fi 4, Wi-Fi 5 ir Wi-Fi 6 pavadinimų, kurie keičia dabar paplitusius 802.11n, 802.11ac ir 802.11ax pavadinimus. Dėka naujų pavadinimų viskas tampa kur kas paprasčiau. Manoma, kad naujas vardinimas greitai prigis, nes tokią pertvarką palaiko visi pagrindiniai šios srities gamintojai: „Qualcomm“, „Intel“, „Broadcom“, „Aruba“, „Marvell“ ir NETGEAR.

  • Wi-Fi 6 11ax technologijai
  • Wi-Fi 5 11ac technologijai
  • Wi-Fi 4 11n technologijai

Norint dar labiau viską palengvinti kiekvieno tipo bevielis ryšys turės savo ikoną, kuri leis greitai identifikuoti tinklo tipą, prie kurio yra prisijungta.

8 Komentarai

  1. Nukainotas parašė:

    Iki šiol dauguma vartotojų nesuprasdavo, kuo skiriasi wi-fi standartai, bet dabar visi sieks kuo didesnio skaičiuko.

  2. Laimius parašė:

    Realiai gi nauji standartai daugeliu atveju palaiko bacwards compitability su senesniais standartais, tad labai sveikintina. O toliau jau galetu ir patys prietaisai spresti kuriuos daznius naudoti, nes dabar tureti 2 ir 5 tinklus ir tarp ju junginetis kai reikia range ir greicio irgi absurdas

  3. Guja parašė:

    Šis straipsnis man paaiškino.Nusipirkau routerį Xiaomi ir ant Sony telefono rodo du pasijungimo variantus.Viena su skaičiumi 5,tai būtent ant jo geriausiai ir veikia..

  4. Star-Ro9 parašė:

    tai 5 greitesnis bet atstumas mazesnis o 2 letesnis bet toliau siekia 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.