Dvigubai galios, bet dvigubos energijos sąnaudos – RTX 40 serija

Naujos vaizdo plokščių kartos iš NVIDIA ir AMD tikimasi 2022 metų antroje pusėje, bet gandus apie būsimus produktus girdime jau ne pirmą kartą. Greymon55 savo „Twitter“ įrašuose yra paskelbęs daug tikslios išankstinės informacijos apie vaizdo plokštes, o naujausios jo pareiškimas yra intriguojantis. Jis tvirtina, kad RTX 40 serija turės dviguba galią, bet naudos dvigubai daugiau energijos nei dabar. Šis pasisakymas yra tikrai aptakus ir galėtume spėti, kad čia kalbame apie būsimą flagmaną, o ne apie visas RTX 40 serijos vaizdo plokštes.

Kiek dabar žinoma, RTX 4090 turėtų naudoti 400-500 W energijos, bet tai vis tiek nėra dvigubos sąnaudos. Priminsime, kad RTX 3090 TDP yra 350 W. Jei RTX 4090 naudotų 700 W, tokią vaizdo plokštę atvėsinti būtų nerealų, tad šį Greymon55 gandą rekomenduotume vertinti labai atsargiai.

12 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Sunkiai tikėtina, reiktų kad ir architektūra ir litografija abu gerai išnaudotų tokią galią. GA102 branduolys pvz. virš 300W praktiškai nebegreitėja, ir 50% daugiau galios duoda tik keletą procentų daugiau greičio.

  2. ToBeX parašė:

    Pamiršot visi GTX 590?

    • SoTOP parašė:

      Radeon 295X2 labiau tiktų kalbant apie didžiausią TDP turėjusias, bet šitokių plokščių mažai būdavo gaminama, todėl nelabai galima būtų lyginti jeigu tarkim 4080 turėtų 450W TDP.

  3. 1Xtra parašė:

    GTX 690 pamenu 🙂

  4. adex parašė:

    man cia panasiau i kalbas del multi-chip dizaino

  5. StrelokRTX parašė:

    Nerealu, ypač kai Apple pasuko prie labai power efficient architektūros. Ir dabar gauti 500 watt gpu turėtų būti mind blown. Juolab, kad jau nešiojamiems kompams sunku susitvarkyti su dabartine architektūra iir skyriasi stipriai performance dėl power limit.

  6. aiwaris parašė:

    hmmm anksciau gamintojai kaip ir lenktyniavo del mazesniu TDP o dabar jau pradeda lenktynes del didesnio TDP cia taikoma ne tik vga bet ir cpu 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.