EK devyniems atminties gamintojams skyrė milžiniškas baudas

Europos Komisija, mūsų, tai yra vartotojų, gynėjas ir baudų kompanijoms skyrėjas šį kartą nepraleido progos žvilgtelti į tai, kaip dirba atminties gamintojai. Tiesa tokia, kad kompanijos rinkoje konkuravo nesąžiningai ir bendrai sulaukė didelės baudos.

Kaip pranešama, bendrai 407,19 milijonų JAV dolerių baudą gavo Samsung, Hynix, Infineon, NEC, Hitachi, Mitsubishi, Toshiba, Elpida ir Nanya, nes tarpusavyje susitardavo dėl atminties lustų kainos. Micron taip pat pripažinta kalta šiame skandale, tačiau dėl to, jog padėjo EK surinkti visus įrodymus ir pirmoji pripažino savo kaltę, jokių baudų negavo.

„Šis susitarimo išsprendimas yra dar viena svarbi gairė EK kovoje su nesąžininga konkurencija. Pripažindamos savo dalyvavimą karteliniame susitarime kompanijos leido komisijai šį ilgai užsitęsusį tyrimą užbaigti ir perkelti visus savo resursus tirti kitus įtartinus susitarimus.“, – sakė EK viceprezidentas Joaquinas Almunia.

Pasak Europos Komisijos, Samsung gavo didžiausią baudą, kuri siekia 145,7 milijonus eurų. Infineon turės sumokėti 56,7 milijonus eurų, o Hynix – 51,4 milijonus eurų siekiančias baudas.

7 Komentarai

  1. Fndz parašė:

    tai mastot, kad kainos kris artimiausiu laiku?!

  2. Crunk parašė:

    reikia sekt ramu kainas db

  3. ironvolf parašė:

    Privalo krist…

  4. BC00 parašė:

    Micron(Crucial) gerai cia issisuko:D

  5. ironvolf parašė:

    Išožino konkurentus ir tiek 😀

  6. Deft parašė:

    Zinojo kad kazkada islys viskas i pavirsiu, tai kas pirmesnis tas gudresnis.

  7. Padarass parašė:

    Nemanau, kad kainos kris. Tokios baudos skirtos, kažkam gi reikės jas padengti. Ir ašku tai būs vartotojai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.