EK tirs Google veiklą Europoje

Mažai žinomos paieškos sistemos nusprendė susimokyti ir apskųsti interneto paieškos gigantą Google. Mūsų gynėjas Europos Komisija pranešė, kad pradėjo tyrimą dėl galimo Google piktnaudžiavimo savo dominuojančia padėtimi.

Didžiosios Britanijos kainų palyginimo svetainė Foundem ir Prancūzijos paieškos sistema eJustice pasiskundė Europos Komisijai, kad Google teikia netinkamus paieškos rezultatus. Tai reiškia, kad pateikdama paieškos rezultatus kompanija pirmiausia nurodo savo paslaugas, o tik pačioje pabaigoje pateikia konkurentų paslaugas.

Google į susidariusią situaciją atsakė gana ramiai. Kompanija teigia, kad nuo pat interneto paieškos gyvavimo pradžios stengiasi tinkamai pateikti paieškos rezultatus ir būti sąžininga savo vartotojams, tačiau pripažino, kad tobulėti yra kur. Kompanija ketina visiškai bendradarbiauti su Europos Komisija ir jei yra problemų, jas išspręsti.

2 Komentarai

  1. ligonis parašė:

    audi reklama \"ar jau isbandete naujaja audi A4 – ji nuostabi, bet gal jums nereikia audi A4, galite isigyti ir peugeot 407 ar nissan micra – pasidomekit kitu gamintoju automobilais\"
    …skamba truputi apgailetinai…

  2. pekinas parašė:

    Kas čia tau apgailėtina, jei galbūt stumiama savo produkcija pirmiau nei kitų. Pagalvok ateini į maxima o ten arčiausiai kasų optima/favorit prekės, o kad pasiekti kitas prekes turi eiti į parduotuves galą. Konkurencija turi būti vienodą, o monopolį reikia prižiūrėti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.