Elektros tiekimo sutrikimas „Samsung“ fabrike neturėtų įtakoti DRAM kainų

Praėjusiais metais „Samsung“ pranešė, kad viename puslaidininkių fabrike buvo dingusi elektra vienai minutei. Tai privertė gamyklą sustoti visai dienai, o DRAM ir NAND atminties lustai nebuvo gaminami.

Visada atsitikus nesklandumams gamyklose pradedama kalbėti, kad ten gaminami produktai brangs globaliai. Dažniausiai kalbos tampa ne vien kalbomis, bet kainos iš tikrųjų padidėja. Kitaip sakant, už gamintojų problemas susimoka vartotojai. Po elektros dingimo „Samsung“ fabrike teigiama, kad tai neturės apčiuopiamos įtakos DRAM kainoms ar tiekimui.

Prognozuojama, kad DRAM ir NAND atmintis 2020 metais pradės brangti, nes pereinama į kitą rinkos ciklą. Tai reiškia, kad DRAM ir NAND atmintis vis tiek brangs, bet didelio šuolio kainoje analitikai nelaukia.

5 Komentarai

  1. Frantisekas parašė:

    Na gali brangt del konsoliu gamybos, siemet iseina 2 naujos konsoles, tai atminciai bus paklausa didele.

  2. xenixas parašė:

    nieko, pirksim hynix atminties lustus 😀

    • Frantisekas parašė:

      tai kad jie ten i viena duda pucia, jei vienas pakels tai ir kitas pakels 🙂

      • xenixas parašė:

        na taip, jei samsungas kelia, kodel kiti turi pardavineti pigiai 😀 jau pastebejau pirkau 240gb patriota pries pora savaiciu kainavo 33 eurai dabar apie 42, permeciau aki tai praktiskai visi kuriuos atkreipiau demesi ssd pabrange 30%, kosmosas…liudna…grisim prie pradiniu ssd kainu, kai 120 kaiuodavo 50 Euru 😀

        • Frantisekas parašė:

          kolkas tai dar nepastebejau brangimo, pirkau pries kelis men wd blue 500GB tai mokejau tiekpat kiek ir dabar pirkdamas. O 1TB WD nupirkau uz 102EU. Tiesa dar emiau transcend 256GB 2240 berods dydzio, tai taippat kaina perpus mazesne nei kad buvo, ten jie anksciau kaskodel kosminem kainom buvo, matyt uz form factoriu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.