Elon Musk nusipirko „Twitter“

Musk‘o bandymas įsigyti „Twitter“ buvo kupinas kontroversijų, kurios nuolat supa „Tesla“ vadovą. Nuo jo pradinio 9,2 proc. akcijų įsigijimo anksčiau šį mėnesį ir teismo proceso iki atsisakymo vietos valdyboje ir daugiamilijardinio pasiūlymo. Tačiau dabar viskas baigėsi. Sandorį dabar vienbalsiai patvirtino „Twitter“ valdyba ir tikimasi, kad jis bus užbaigtas 2022 m., jei bus gauti įprasti reguliavimo institucijų leidimai.

Elon‘o Musk‘o pasiūlyta 54,20 JAV dolerio kaina už akciją grynaisiais pinigais siekia maždaug 44 mlrd. dolerių sumą. Pagal šį vertinimą pirkimo kaina yra 38 % didesnė už „Twitter“ akcijų kainą 2022 m. balandžio 1 d., t. y. paskutinę prekybos dieną prieš E. Musk‘ui atskleidžiant savo ~9 % „Twitter“ akcijų paketą. Kai sandoris bus užbaigtas, „Twitter“ taps privačia bendrove.

Ketvirtadienį „Twitter“ turi paskelbti savo pirmojo ketvirčio pajamas. Po žinios apie Musk‘o investicijas „Twitter“ akcijų kaina pasiekė aukščiausią šių metų tašką – 50,98 USD. Nuo to laiko ji krito, tačiau penktadienį ir šiandien, remiantis gandais apie artėjantį įsigijimą, pakilo iki 48,93 USD, o tai reiškia, kad jo pasiūlymas vis dar viršijo dabartinę kainą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.