Elon Musk nutraukia „Twitter“ įsigijimo sandėrį, nes nebuvo pateikti reikalingi dokumentai

Penktadienį E. Musk advokato pateiktame laiške teigiama, kad „Twitter“ atstovai nesilaikė sutartinių įsipareigojimų pateikti informaciją apie botų, šlamštinių paskyrų ir kitų netikrų paskyrų paplitimą platformoje. Musk teisininkų komandos atstovas Mike Ringler teigia, kad „Twitter“ daug kartų ignoravo prašymus pateikti informaciją, teikė nepagrįstus užklausų atmetimus arba atsakė Elon Musk pateikdama neišsamią ar netikslią informaciją, nors teigė, kad laikėsi visiško informacijos atskleidimo reikalavimų.

Musk teigia, kad „Twitter“ su paskyromis susijusių duomenų nepateikimas, nėra naujiena. Šie pareiškimai tęsiasi nuo gegužės mėnesio, kai generalinis direktorius pareiškė, kad išpirkimas sustabdytas, kol „Twitter“ pateiks faktų, patvirtinančių anksčiau paskelbtame „Reuters“ straipsnyje išdėstytus teiginius. E. Musk ir jo komanda tebėra tvirtai įsitikinę, kad informacija apie botų ir kitų netikrų paskyrų socialinėje žiniasklaidos platformoje paplitimą yra esminis faktas įsigyjant „Twitter“.

Neatrodo, kad „Twitter“ atstovai į kaltinimus žiūrėtų ramiai. Nepaisant teiginių, kad žiniasklaidos platforma slėpė informaciją apie netikrus naudotojus, „Twitter“ direktorių valdybos vadovas Bert Taylor aiškiai pareiškė, kad bendrovė imsis teisinių veiksmų ir ketina užtikrinti anksčiau suderėtų įsigijimo sąlygų vykdymą.

Nors bylos baigtis dar neaiški, panašu, kad žinia apie E. Musk ketinimus jau paveikė „Twitter“ akcijas, nes jų vertė sumažėjo 5-6 %. Nėra jokių teisinių garantijų, kad E. Musk bus leista pasitraukti iš jau suderėto milijardinio sandorio. Pagal susitarimą, jei kuri nors iš šalių atsisakytų sutarto pasiūlymo, „Twitter“ arba Musk gali būti įpareigoti sumokėti milijardinį sutarties nutraukimo mokestį.

2 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Pagal sutartį Muskas turi pirkti už suderėtą kainą, nori ar ne. Advokatai čia gerai užsidirbs.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.