Elon Musk padėjo sunaikinti Rusijos dezinformacijos kampanijas Ukrainoje

Pasak Pentagono, „SpaceX“ ir „Tesla“ generalinis direktorius Elon Musk atliko svarbų vaidmenį stabdant Putino dezinformacijos kampaniją Ukrainoje. Neseniai paskelbtame „Politico“ pranešime atskleista, kad E. Musk palydovai „Starlink“, kurie suteikė labai reikalingą interneto prieigą visoje Ukrainoje, „visiškai sunaikino“ Rusijos prezidento Vladimir Putin informacinę kampaniją ir kasdien suteikė prieigą prie interneto net 150 000 ukrainiečių.

Norėdamas iliustruoti „Starlink“ svarbą Ukrainai, Ukrainos prezidentas Volodymyr Zelensky sakė, kad tose vietovėse, kuriose buvo atjungta tradicinė Ukrainos interneto prieiga, rusų kariai gyventojams pranešė, kad Ukrainą užėmė rusai ir kad ta šalis nebeegzistuoja. Tada E.Musk suteikė galimybę naudotis „Starlink“, kuri suteikė šiems gyventojams prieigą prie interneto, kur jie sužinojo, kad taip nėra. Pažymėtina, kad „Starlink“ interneto paslaugomis taip pat naudojasi Ukrainos kariuomenė, norėdama palaikyti ryšį su fronte esančiais kariais ir nukentėjusių teritorijų gyventojais.

„Starlink“ yra būtina, kad ryšys išliktų prieinamas visoje Ukrainoje ir dėl jos svarbos Rusija pradėjo kibernetines atakas, nukreiptas prieš palydovus. Gegužės mėn. E. Musk sakė, kad „SpaceX“ atremia kibernetinio karo ir įsilaužimo bandymus, tačiau Rusija deda vis daugiau pastangų, kad sustabdytų paslaugos teikimą.

 

46 Komentarai

  1. ziogzzz parašė:

    O cia tikrai technews naujiena? Ar jau ir prie jusu dasikapste brain wash pinigeliai?

  2. nemesis parašė:

    Žiauriai gera naujiena. Muskas nepatiko man iki šiol, bet už tai tai gauna karmos taškų nuo manęs milijoną…

  3. EscO parašė:

    geriausia reklaminė kampanija, bet kažin ar jis kartos tokius žingsnius regionuose kurie nesilygiuoja su amerikos interesais, kaip pvz Jemenas, kuris dega nuo 2014

    • nemesis parašė:

      Tai Amerikos interesai yra kad žmonėms būtų geriau ir jie to norėtų. Rusios interesai yra kad žmonėms būtų kuo blogiau. Kitų tikslų pas juos nėra nė vieno.

      • ziogzzz parašė:

        Matos jog mastymas ribotas… konservatyvus 😀

      • Diaxminde parašė:

        Visų pirma atskirkim Amerikos valdžią, Deepstate ir Tautą, žmones. Juk pasaulyje nieko nėro tik juoda ar balta. o bet kokie kraštutinumai visumoj ir priveda prie konfrontacijos, tragedijų, karų.

        • ziogzzz parašė:

          Nemesio suvokimas labai “platus” jam Jav geris Rusija blogis. Cia ir mazam vaikui aisku, kad Rusijoj gerio nera, bet kai “didis” protas aiskina jog Jav geris tai tuomet man ties siuo komentaru ir verta pabaigti sia diskusija! Geru visiem technews naujienu…

  4. nemesis parašė:

    Idealių nėra, bet ru lyginant su usa tai tikrai taip – ru degradynas yra blogis, o usa gėris, ir tą mato visos civilizuotos šalys, kurios jiem sankcijų jokių nededa, ir tą mato visi žmonės, kurie ten migruoja visais įmanomais legaliais ir ne keliais, ir net tie patys rusai jei tik tai gali…

    • salwyzZ parašė:

      Ant tamstos smegenėlių nemažai pudros apibarstyta 🙂 Kuri pasaulio valstybė labiausiai prasiskolinusi? Ir įdomu, kodėl įvyksta pasaulinės ekonominės krizės?

      • nemesis parašė:

        O kas dabar perka butą/namą nepasiskolinęs? Varguolio sovietiko mentalitetas gyvent su tėvais iki 60 metų laukiant kol anie numirs ir nesulaukiant?

        O kokia valstybė top 1 mokslininkus turi? O kas išradimus daro top 1? O kas TOP 1 įmonė iš mobile device uždirbanti? O kas olimpiadoj top 1 vietą užima? Jei paimsim kompą artimiausią, kokios šalies įmonės sukurtas procas ten bus? O GPU? O kieno top 1-2 keleiviniai lėktuvai skraido danguje? O kieno top 1 reaktyvinis naikintuvas yra? O kas top 1 lėktuvnešių turi? O kieno kariuomenė realiai top 1, o ne menamai top 2?

        USA mano nuomone, ant savo susiimportuotų mokslininkų dar 100 metų važiuos, nepergyvenk žmogeli ir sovietikos mylėtojau. O rusnios degradynas jau dabar už sunkvežimio vairo pasodint nėra ko net po pusmečio mokymų, vis tiek tik iki pirmo griovio tenuvažiuoja.

        • salwyzZ parašė:

          Aš uždaviau tik du konkrečius klausimus į kuriuos nesugebėjai konkrečiai atsakyti.
          Taip taip, normalu gyventi iš paskolų, prisispausdinti pinigėlių, kurie niekuo neparemti. Po to sprogus burbului suversti kaltę pandemijoms, teroristams ir karams. Bankrutuoja įmonės, griūva žmonių gyvenimai, suaktyvėja savižudybių.
          Nei aš sovietikos garbintojas, nei palaikau tik kažkurią vieną pusę. Stengiuosi į tam tikrus dalykus pažiūrėti iš skirtingų kampų ir pasidaryti kažkiek racionalias išvadas. Pulti kitus visokiais nepagrįstais epitetais, tai manau čia jau kažkoks degradacijos laipsnis.
          Tas TOP1 priklausomas nuo viso pasaulio. Įdomu kodėl USA korporacijų akcijos sminga žemyn. Rusijos rublio kursas stiprėja. Kažkaip keistai veikia tos sankcijos. Jeigu taip ir toliau, tai į daugelį pozicijų TOP1 galimai atsistos kažkas kiti. Ir nebūčiau toks labai užtikrintas dėl to 100 metų.

          • nemesis parašė:

            1. Kuri pasaulio valstybė labiausiai prasiskolinusi?
            2. Ir įdomu, kodėl įvyksta pasaulinės ekonominės krizės?

            1. Prasiskolinusi USA labiausiai. Bet kas yra skola? Guoga ar tu pats esi šiuo metu daugiau pasiskolinęs? Guoga. Kadangi jis daugiau pasiskolinęs, todėl save laikai turtingesniu už jį ir geriau gyvenančiu, ir „teisingiau“? Na nereikia anekdotų tik. Tai visumoj tu sakai kad USA daugiau pasikolinusi, todėl rusnioj žmonės geriau gyvena, o USA blogiau? Anekdotas grynas…
            2. Pasaulinės krizės kyla dėl daug priežasčių. Tai pvz dėl rusnios degradyno krizė nekyla dabar ane? Jei mano panaudotą tualetinį popierių kažkas priima kaip už meną ir moka pinigus, kodėl man nepradėt šikt daugiau? Kas verčia pasaulį rištis prie USA? Kai USA krizė, tai ir pasaulyje krizė nes jie yra ant tiek dideli kad įtakoja ir kitus ir mums tai tinka.

            Toks jausmas kad gyvenam skirtinguose pasauliuose. Krizė, oi krizė, sorry nei 2008 metais, nei per dabartinę krizę nematau nuo bado mirštančių žmonių gatvėse pas mus, ar UK, ar USA. Pizė yra mums, gyvenimo išlepintiems, kai Iphono naujausio už 2k negauni pirmą pardavimo diena. Va čia tai tikra krizė…

            Idealių nėra. Ir USA, ir RU pridarė begales klaidų, bet rusnios klaidos juos nuvedė ir veda į putkos degradyną, o USA ir jos žmones į nr 1. Vat toks ir skirtumas…

            • salwyzZ parašė:

              Jei nemažini skolos ir ją vis didini, esi tokia didelė ir kartų į duobę tempiesi visus aplinkui, ir po to ištinka krizės, kurios visiems patinka. What? Mano manymu čia pasaulinės ekonomikos vėžys, kuris vis auga ir daro žalą aplinkiniams, kurie to nesuvokia. Ir tik noriu pasakyti, kad USA gyvendama iš skolų, joja ant viso likusio pasaulio. Doleris tampa nebe pagrindinė atsiskaitymo valiuta, ir visas tas idealus Amerikos pasaulėlis ritasi žemyn. Pabandyk bankui nebemokėti paskolos, kokių svečių sulauksi?
              Na, bet supratau, kad pagrindinis kaltininkas dėl visko kažkokia rusnia ir jos degradacija.
              Gal norite pravesti paskaitas studentams apie užsienio ekonomiką ir politiką? Rašys ateities vadovėliuose apie tokius kaip tamsta.
              Baigiu diskusiją ir geriau einu pagriaužti runkelio, naudingesnis užsiėmimas bus nei skaityti neadekvačių sapaliojimų.

              • nemesis parašė:

                Tikrai baigiam pokalbį, nes jau priėjai išvadą kad rusniai puola Ukrainą, o dėl to kalta USA. Ir šiaip dėl visko kalta USA. Anekdotas jau grynas gavosi…

                • svabas2 parašė:

                  Nemesi, pagal tavo super ideologizuotą pasaulėžiūrą išeitų, kad pentagone teletabiai gyvena, o Lansbergis medum kakoja. Vyksta ciniškos pasaulio galių razborkės, kurios sprendžiasi krūvom lavonų, deja tokia realybė, o mes mulkiai kaip ideologinė propagandinė patrankų mėsa

                • nemesis parašė:

                  Nesuprantu, iš kur internete tiek žmonių š nuo vaško neskiriančių?

                  Propoganda abiejose pusėse yra? Asilo beretei aišku kad taip. Bet o asilo beretei neaišku kur žmonės geriau gyvena USA ar RU? Valstybė yra gera ta, kur žmonėm gera. Taškas.

                  svabas2 tai kur statistiškai geriau žmonės pagal tave gyvena USA ar RU? Be išvedžiojimų tiesiog KUR?

                • svabas2 parašė:

                  Ka reiškia geriau? Pinigų uždirbt geriau amerikoj. Gyvent ten -nežinau.

                • nemesis parašė:

                  O tikrai per sunkus klausimas tau, ar trolio sutartis neleidžia atsakyti?
                  Jei tavo draugus ir gimines pasakytų deportuoja visam gyvenimui pagal tavo atsakymą arba į usa arba į ru. Koks atsakymas? Kitų variantų nėra. Arba arba.

        • adex parašė:

          o kodel ta top1 mobile device imone naudoja pigia darbo jega rytuose, o ne savo baltomis rankelemis viska daro? nemanai jog is cia ir ateina visos problemos, nes kazkam nesinori buti durniaus vietoje? 🙂

  5. Raijmiss parašė:

    Mindaugas man atrodo atidarys naują portalą politikos diskusijosms ir naujienoms :DDD

    • nemesis parašė:

      Kad rusnios troliai ir vatos jau iš visų portalų padarė politinius. Gera kokia naujiena ukrainiečiam, tuoj putos iš nasrų dribt aniem pradeda ir menkai apmokamų komentarų skaitliukas suktis…

      • kernelis parašė:

        Geriau pataupyk savo laika ir juos ignoruok 🙂 Nera prasmes gincytis – ju nebepakeisi.

        As esu vieno tarptautinio programuotoju forumo dalyvis. Ten yra keli rusu programuotojai, kurie nuosirdziai tiki, kad ne tik Ukraina, bet visos Baltijos salys (is esmes ir visos post-sovietines salys) yra nacistines (cia rusu atzvilgiu, zinoma) ir joms reikia „denacifikacijos“. Ir ten ne kokie nauji account’ai ar pan. rasineja, seni forumo dalyviai, zinomi del savo techniniu kompetenciju is IT diskusiju.

        Tai tu pagalvok – jeigu atrodo protingi zmones, programeriai, tiki situ sudu, tai ka tu gali noreti is paprastu zmoniu? LOL

        Man keisciausia, kai zmones sako „nepalaikau nei vienos puses“. Isivaizduok, hipotetiskai snekant, dabar va i mus isiverztu rusai, pradetu visa „Ukrainos programa“. Ir kas nors mazdaug „nepalaikau nei vienos puses – juk Lietuva yra pro-vakarietiska ir yra dalis vakaru imperialistines agendos, todel i ja verztis prievarta, griaut, zudyt, prievartaut etc. etc. cia yra kaip ir normali rusu reakcija i vakaru ekspancija, pateisinama ir suprantama“ LOL

        As tik visiems jums linkiu pradet mastyt ne juoda/balta, o niuansais ir spektru. Jei viena galia save plecia daugiausiai per ekonomine nauda/karini sauguma ir valstybiu savanoriska dalyvavima joje, o kita per prievarta ir okupacija, tai nepaisant to fakto, jog abi galios nera „geros“, viena is ju nepalyginamai blogesne. Man tai kaip ir akivaizdu, cia no brainer is vis kuria puse reiketu palaikyti.

        Anyway. Cia mano vienintelis ir paskutinis komentaras sia tema. Toliau liksiu prie techniniu dalyku – reik nesvaistyt laiko politikai LOL

      • Raijmiss parašė:

        Na svarbiausia, kad TechNews neištiktų games.lt likimas. Jau net įsigyčiau tinklapį kad tik gyvuotų šis gėris 🙂

      • nemesis parašė:

        Žinok šitoj vietoj sako palikt kaip yra irgi nėra labai geras variantas. Na kaip atrodys kad ateina vatnikas, pasako poziciją kad Ukraina naciai, Rusija gelbėtojai ir viskas? Let it be? Tai jie dar labiau įtikės, nes nėra abejonės ir kitos versijos iškeliamos. Aš pritariu, kad reikia pastatyt į vietą, iškelt abejones mąstantiems, parodyt kad demokratiškam pasaulyje gali būti ir kitokia nuomonė, už kurią į kalėjimus 20 metų nesodina kaip mylimoj Rusioj.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Tai, kad ne mano Technews’as. Kaip ten kazkas dar sake, kad pinigus pamokejo uz straipsni, tai as net prie Techews pasto dezutes prieigos neturiu.

  6. vycius9 parašė:

    Gal tiesiog reikėtų visiem mažiau kreipti dėmesį ir nesileisti į tą trydos pliūpsnį .. gal kokią grotažymę su šūkiu reiktų sugalvoti pvz (#vataZ detected).
    Tiesiog apskritai nepamirškim dėl ko mes čia ateinam .. kas čia mus traukia ir kas mus visus galbūt vienija ir patinka.. technologijos, IT ir kompiuterinės naujienos ir ne tik.. čia svarbiausia

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.