Elon Musk susikibo su „Apple“ dėl žodžio laisvės

Ilgai žadėtas Elon Musk „Twitter“ moderavimo mažinimas ir uždraustų paskyrų, pavyzdžiui, Donaldo Trumpo, atkūrimas kelia nerimą reklamuotojams. Pranešama, kad keli iš jų sustabdė arba beveik sustabdė savo reklamos skelbimus platformoje, ir atrodo, kad „Apple“ yra viena iš jų.

„Apple“ beveik sustabdė reklamą „Twitter“. Ar jie nekenčia žodžio laisvės Amerikoje?“ E. Musk parašė tviteryje. Po to jis paskelbė keletą pranešimų, kuriuose kritikavo tariamus „Apple“ cenzūros veiksmus, taip pat jos 30 proc. dalį nuo visko, kas parduodama „App Store“. Vadovas taip pat klausė, ar „Apple“ gali persekioti ir „Tesla“.

Musk taip pat patvirtino, kad „Apple“ pagrasino pašalinti „Twitter“ programėlę iš „App Store“. Priežastis nebuvo nurodyta, tačiau vėliau jis žurnalistui patvirtino, kad „Apple“ kelia moderavimo reikalavimus.

Teigiama, kad ir „Google“, ir „Apple“ svarsto galimybę pašalinti „Twitter“, jei ji bus be jokio moderavimo; E. Musk taip pat kalbėjo apie galimybę uždirbti iš suaugusiųjų turinio svetainėje, panašiai kaip „OnlyFans“. Savininkas sako, kad jei bendrovės nuspręs uždrausti programėlę, jis sukurs savo telefoną.

Teigiama, kad „Apple“ buvo vienas didžiausių reklamos užsakovų „Twitter“ socialiniame tinkle, reklamai kasmet išleidžiantis daugiau kaip 100 mln. dolerių. Tačiau santykiai ėmė prastėti, kai pagrindinis „Apple“ vadovas Phil Schiller neseniai ištrynė savo paskyrą po to, kai E. Musk pasiskundė dėl „Apple“ mokesčių, vadindamas juos paslėptu 30 proc. mokesčiu internetui. „The Guardian“ rašo, kad per savaitę prieš E. Musk įsigyjant „Twitter“ (spalio 16-22 d.) „Apple“ reklamai platformoje išleido 220 800 JAV dolerių. Lapkričio 10-16 d. ši suma sumažėjo iki 131 600 JAV dolerių. Tikimasi, kad jos reklamai išleidžiama suma ir toliau mažės.

Išmetimas iš „Apple“ parduotuvės būtų didelis smūgis „Twitter“ – sunku įsivaizduoti, kad Musk pagamintas telefonas padėtų. Ši situacija primena programėlę „Parler“, kurią šiuo metu yra įsigijęs Ye, geriau žinomas kaip Kanye Westas. Ji buvo pašalinta iš „Google Play“ ir „Apple App Store“ parduotuvių po praėjusių metų sausio 6 d. išpuolio Kapitolijuje. Po kelių mėnesių, 2021 m. gegužę, „Parler“ pakeitė savo politiką ir „Apple“ ją vėl įtraukė, o „Google“ ją sugrąžino tik praėjusį mėnesį, t. y. praėjus ištisiems 18 mėnesių po draudimo.

9 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    Apple reikia reklamuoti ?

  2. EscO parašė:

    Laukiu momento, kai žinių sraute matysiu ką nors kito

  3. adex parašė:

    Leftistai/pseudodemokratai per apple twiteri zlugdyti bando ir tiek. Tikiuosi obuoliui tai atsirugs kai neteks dalies vartotoju del politiniu nesamoniu

    • neblogai parašė:

      Tai kad Maskas pats važiuoja ant Apple. Aš šiaip didžiulis fanas to ką daro ir pasiekia jo įmonės, o Apple- kaip tik nemėgstu ir vengiu. Tačiau su Twiteriu ir politika Maskui ne kas. Įgalina/reklamuoja visokius kraštutinius kaip Greenwald, K.West, Kim Dotcom, Trampą ir trampistus, ir pan.; be to, dar įdomu kiek jį įtakoja S. Arabija/Rusija/Kinija, nes kartais tikrai sunku kitaip paaiškinti jo liniją. Na, ir dar tas reikalas, kad bando su Twiteriu bei minėtais radikalais nugalėti (be visų kitų) dar ir Apple. Manyčiau, su tokia armija, kurtis tokius priešus yra ‘šiek tiek’ per anksti.

    • Lets Do parašė:

      viakas paprasta, apple isleidzia dali reklamai is to ka uzdirba is pacio twitter, nenori duoti pinigu, reiskias nera is ko reklamuoti.. bent as taip galvoju… siaip tas mokestis yra pardavimu per appsa ir jei virsija 1mln pajamu per appsa.. ir tik is cirtualiu paslaugu..

    • Szaroo parašė:

      Nėra nieko liūdniau už musko fanboysus, nieko… 😀

      • adex parašė:

        Liudniau yra daryti prielaidas buriant nesamones is kavos tirsciu. Arba tai, kad zmonijos rykste yra tai jog zmones tiki tuo kuo nori tiketi del kokio nors paciu susigalvoto pagrindo 😉

  4. Diaxminde parašė:

    Čia tas pats kaip su TV propoganda. Dėjau skersą ant megakorporacijų problemų ir kontrolės. Kraštutinių irgi daugumą nepalaikau.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.