„Epic Games“ norėdami išskirtinių žaidimų kūrėjams moka į priekį

„Control“ yra dar vienas žaidimas, kuris išskirtinai pardavinėjamas „Epic Games“ parduotuvėje. Seniau kilo daug triukšmo, kai visi sužinojo, jog „Metro: Exodus“ bus pardavinėjamas vien „Epic Games“ parduotuvėje.

Dabar aiškėja, kad „Epic Games“ norėdami užsitikrinti išskirtinius žaidimus kūrėjams moka į priekį. „Control“ atveju yra sumokama 10.5 mln. USD suma. Tiek žaidimo kūrėjai nori mažiausiai gauti iš žaidimo pardavinėjimo asmeniniams kompiuteriams. Kadangi „Epic Games“ nori tik vieni pardavinėti žaidimą, tai jie prisiima riziką ir iš karto sumoka vienkartinę sumą, o visas pajamas už pirmas 200 000 „Control“ žaidimo kopijų pasiima sau. Perkopus 200 000 pardavimų pajamos jau bus dalinamos tarp pardavėjo ir žaidimo kūrėjo. Tokiu atveju, jei nebūtų nupirkta 200 000 „Control“ žaidimo kopijų, tai „Epic Games“ patirtų nuostolių.

Panašu, kad tai negresia, nes jau šiame ketvirtyje „Epic Games“ tikisi gauti pajamų iš „Control“ pardavinėjimo. Žaidimas labai populiarus ir perkamas gerai.

7 Komentarai

  1. EscO parašė:

    52,5 USD už naują žaidimą? Tikiuosi jis iš ties vertas tokių pinigų

    • Evaldino parašė:

      mano nuomone, joks žaidimas nevertas tokių pinigų.. bet „kiekvienam savo“ 😀

      • Povilas parašė:

        bet kiek reikia darbo ideti, sukurt pvz gera zaidima.. turbut mazai kas isivaizduoja.

        • Evaldino parašė:

          žinau, kad DAUG, bet tai iš tikro ne taip svarbu – visų pirma, tai verslas su tikslu kuo daugiau (ir kasmet daugiau) uždirbt, o ne vien „kompensuoti įdėtą darbą“.. taip kad ne useris atsakingas už sąnaudas.

          ir kas man atrodo durniausia, kad įsigijęs per Steam/Epic (už cielą „pedesetkę“, ne „pitaką“ 🙂 ), vėliau negali juo disponuoti kaip „fizine“ preke – parduoti, padovanoti ar pan. Tai kaip čia su „sąnaudomis“?? 😀

          na, tikiuosi, not for long – lauksim Valves apeliacijos Francijoje ir Apeliacinio sprendimo, bet ir pirmosios instancijos argumentai buvo aiškūs, tad, tikiuosi, liks tas pats..

          iš kitos pusės, greičiau bus eianma prie Subsciptions modelio, arba F2P (kaip Fortnite), o pastarasis man tinka 🙂

          • jah parašė:

            Tu bent supranti kodel games negalima perparduoti? Ir kad tie Francai kazka Valve sako kad turetu leist perparduot tai nieko nereiskia ir tikrai neleis, galima tiketis kad net ir kita consoliu karta tures one use games, nes yra tikrai milziniskos sumos kurias praranda devs is fiziniu kopiju perpardavimu. Kokio subscription modelio? Gamepass visokiu? Paskui suprasi, kad daugiau sumokejai jam negu butu per sale game nusipirkes, o dar ir ziurek kokie devs nenores kad ju game butu ten baigsis sutartis su microsoftu ar kuo nors ir dings tavo progresas ir nebegalesi zaist, o F2P ir bus tik multiplayer games ir joks geras zaidimas su gera story ir viskuo nenauduos f2p.

            Ir tas tavo pasakymas „joks zaidimas nevertas tiek pinigu“ yra tikra nesamone jau kiek metu tas 60 nusistovejes ir su visa infliacija niekas nekeicia nebent DLC atskirai parduoda, o jeigu negali 60e numest ant zaidimo kartas nuo karto tai reiktu darbo ieskotis

  2. Mekis parašė:

    Man betkoks subscriptions atrodo, kaip didziausias blogis koki galima isivaizduoti. O kas del Control tai tikrai labai geras zaidimas. Nepamenu jau kada taip idomu buvo zaisti. Ir kainos taigi seniai jau tokios, ne nuo vakar. Nematau ko cia putotis, visi AAA zaidimai po 49, o dazniausiai 59.

  3. svabas parašė:

    su ray traycing atrodo super

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.