ES parlamentas žengė dar vieną žingsnį, kuris privers „iPhone“ telefonuose naudoti USB-C jungtį

Trečiadienį Europos Parlamento nariai 43 prieš 2 pritarė siūlymui USB-C jungtį nustatyti, kaip standartinį elektroninių įrenginių prijungimo prievadą. Jei gegužę vyksiančioje Europos Parlamento plenarinėje sesijoje tam bus pritarta antrą kartą, tada parlamento nariai su ES narių vyriausybėmis išaiškins paskutines detales. Europos Komisija šį pasiūlymą pateikė praėjusį rudenį. Siūloma Radijo įrangos direktyva siekiama sumažinti painiavą dėl kabelių tipų, kuriuos vartotojai naudoja skirtingiems įrenginiams. Kitas tikslas yra sumažinti elektroninių atliekų kiekį naudojant tą pačią įkrovimo jungtį visiems įrenginiams.

Daugelis gamintojų jau naudoja USB-C, įskaitant „Apple“ savo „iPad“ ir „MacBook“ kompiuteriuose. „Apple“ atsispyrė raginimams suteikti „iPhone“ USB-C prievadus, siūlydama vietoj to, kad įkroviklio laido gale būtų privalomas standartas. Tokiu atveju „Apple“ laidai Lightning į USB-C jau atitiktų tokį standartą.

6 Komentarai

  1. ToBeX parašė:

    „Apple“ atsispyrė raginimams suteikti „iPhone“ USB-C prievadus, siūlydama vietoj to, kad įkroviklio laido gale būtų privalomas standartas. Tokiu atveju „Apple“ laidai Lightning į USB-C jau atitiktų tokį standartą.
    5 kart perskaičiau, nu ir niekaip nesurišu galų 😀

  2. aiwaris parašė:

    koks dar adapteris jai net laido su pakroveju nenori duoti 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.