Esamos AM4 pagrindinės plokštės galės palaikyti PCIe 4.0

AMD CES 2019 parodoje atskleidė „Ryzen 3000“ procesorius. Viena naujų procesorių savybė yra PCIe 4.0 palaikymas, o šie procesoriai bus palaikomi ir esamų AM4 pagrindinių plokščių. Seniau buvo manyta, kad senesnės pagrindinės plokštės tiesiog siūlys PCIe 3.0 kaip ir dabar, bet aiškėja, kad kai kurie pagrindinių plokščių modeliai galės pasiūlyti ir PCIe 4.0 palaikymą.

Norint PCIe 4.0 palaikymo ant esamų AM4 pagrindinių plokščių reikia išpildyti dvi sąlygas. Pirma, gamintojas turi pateikti BIOS atnaujinimą, kad būtų aktyvuota ši technologija. Antra, pagrindinė plokštė turi praeiti įvertinimą. Norint PCIe 4.0 technologijos duomenų perdavimo takelis tarp procesoriaus ir PCIe jungties negali būti ilgesnis nei 6 coliai (15.24 cm). Bent jau viršutinė PCIe jungtis, į kurią dažniausiai statoma vaizdo plokštė, turėtų lengvai atitikti tokį PCIe 4.0 reikalavimą.

Su PCIe 4.0 gausime dvigubą pralaidumą lyginant su PCIe 3.0. Lieka atviras klausimas, ar pagrindinių plokščių gamintojai norės aktyvuoti PCIe 4.0 palaikymą senesnėse pagrindinėse plokštėse ir taip galimai kiek sumažindami savo pardavimus. Kitas dalykas, didesnis PCIe pralaidumas žaidėjams jokios naudos neatneš, bent jau ne dabar.

1 Komentaras

  1. Lets Do parašė:

    nebus jokiu updeitu

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.