Esamos „Gigabyte“ X470/B450 pagrindinės plokštės palaikys PCIe 4.0 standartą

„Gigabyte“ išleidžia naujus BIOS savo X470 ir B450 pagrindinėms plokštėms. Pagrindinė naujovė, kurią siūlo šie BIOS, yra PCIe 4.0 palaikymas. Reikia iš karto užbėgti įvykiams už akių ir pasakyti, kad PCIe 4.0 palaikymas bus galimas tik tada, kai pagrindinėje plokštėje bus „Ryzen 3000“ procesorius su „Zen 2“ architektūra. Taip yra todėl, kad PCIe 4.0 palaikymas yra integruotas į procesoriaus PCIe linijas. Dar reikia paminėti, kad PCIe 4.0 veiks tik pagrindinėje PCIe jungtyje. „Ryzen 3000“ procesoriai kol kas dar neišleisti, juos tikimės išvysti vasarą.

Vėliau ir kiti gamintojai pasiūlys savo BIOS atnaujinimus, kurie įgalins PCIe 4.0 senesnėse AM4 pagrindinėse plokštėse. Kaip ir „Gigabyte“ atveju, galios tie patys apribojimai. Norint PCIe 4.0 reikės „Ryzen 3000“ procesoriaus.

7 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Buvo laikai, kai AMD motinos neturėjo M.2 lizdo, dabar ateina laikai, kai Intel neturės PCIe 4.0. Šiaip įdomu, ar bus X570 motinų, kurios neturės ant čipseto mini ventiliatoriaus, nes dabar grįžtam 15 metų atgal į nForce 4 laikus.

    MSIX570Carbon

    MSIX570GamingPlus

  2. neblogai parašė:

    Bet užtat gal gausim, kad būtų šilumos vamzdelis (heatpipe) nuvestas ir iki VRM.

  3. BC00 parašė:

    Tai čia turbūt vienintelis realus variantas norint išvengti mini fano. Kitu atveju reikia tikėtis, kad BIOSuose bus fan off funkcija ir bus galima valdyti RPM kreivę, nes kolega Mindaugas kažkur skaitė, jog X570 mėgėjas kaisti tik tada, kai naudojami visi M.2 lizdai ar kažkas panašaus.

    • neblogai parašė:

      Aš lyg supratau, kad ne tiek nuo M.2 kais, bet nuo bendro, pilno (2x PCIe4 16x + visa kita) apkrovimo. Žiūrėsim, kaip bus.

      • neblogai parašė:

        EDIT: buvau matęs kažkokių gandų apie X570 su labai daug PCIe linijų, bet pagal paskutinius spėliojimus- visi vaizdo plokščių PCIe eina iš procesoriaus, o čipsetui vėl lieka tik įprastiniai diskų/USB reikalai, antra PCIe4 M.2, bei PCIe4 x4 jungtis su procesoriumi. Tai visgi gautųsi, kad tik nuo šių dviejų paskutinių čipsetas kaista.

    • Strelok parašė:

      Nu atrodo isties idomiai 😛 Kazkur pas mane metosi panasi serverine plokstes tik jai kokie jau 15 metu. Galvojau, kad daugiau tokiu fidget spineriu nepamatysiu.

  4. svabas parašė:

    yes, but will it able to run Navi with rgb enabled

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.