EVGA nebeleis pasinaudoti garantiniu „svečiams“

EVGA žinoma, kaip geriausią garantinį aptarnavimą siūlanti kompanija, ar bent jau tokie mitai sklando internete. Iki šiol pakeisti produktą galėdavo, net taip vadinamas „svečias“ (Guest RMA). Norint pasinaudoti garantiniu užtekdavo turėti tik patį produktą ir suvesti serijos numerį, o registracija nebuvo būtina.

Nuo šiol norint pasinaudoti EVGA garantiniu aptarnavimu teks pilnai užsiregistruoti ir pateikti savo vardą, pavardę, adresą, telefono numerį ir elektroninį paštą. Kai kurie mano, kad EVGA tokių veiksmų imasi dėl kripto valiutų bumo, taip galimai nenorima suteikti garantijos kasyklose esančioms vaizdo plokštėms.

25 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Pagaliau susiprato vokieciai 🙂

  2. ZeroFM parašė:

    Pilnai sutinku kad nebūtu suteikta garantija su kuriomis ,,kasama“

    • YOman parašė:

      tik kad nelabai tu, žmogau, sužinosi ar su ja buvo kasama, ar ne.

      • ZeroFM parašė:

        Mažiau nei minutės užtektų nagus prikišus 😀 .
        to Strelok : durnas tas tavo palyginimas atsiprašant … Kaltas ne tas kad daug važinėja o kaip važinėja . Pvz : prie perėjos neįjungia laisvos o laiko nuspausta sankaba / pradedant važiuoti visada gazas dugnas su dūmais iš po parų / važiavimas duobėtų keliu kaip su ralio auto …
        Turėtų būti taikomas toks pat metodas kaip su SDD ( viršija gamintojo nustatyta įrašymo skaičių ir ate su garantija ) . Šiuo atveju temperatūros rodiklis būtų paskaičiuojamas ( kokios ir kiek laiko buvo temp ) .

    • Strelok parašė:

      As nematau, kodel neturetu buti suteikta garantija. Ar kasama ar AI neuroniniai tinklai kuriami, ar zaidziami video zaidimai. Paprasciausiai GPU savo paskirti atlieka kam buvo sukurta, ty matematiniams skaiciavimams atlikti.

      • YOman parašė:

        logiškai-taip. Tačiau niekam ne paslaptis kad mininge GPU praktiškai varo 24/7 ant 100 ar beveik 100prc.
        Tad gamintojai bando rasti būdų save apsidraust.

        • Strelok parašė:

          Nu tai jeigu as nusiperku nauja masina ir su ja vazineju non-stop, kai kitas pasistato garaze ir isvaziuoja viena karta per menesi, tai taip isseina, kad kaltas lieka tas kuris daugiau vazinejas? Tai garantija ir garantuoja, kad jeigu daiktas naudojamas pagal paskirti nesvarbu ar daug ar mazai, jeigu kazkas sugesta tau bus nemokamai pataisoma arba pakeiciama nauju.
          Esme, kad gamintojai patys daznai pataupo ant komponentu, nes zino, kad zmones nenaudos ant 100% ju produktu, o tu kurie naudos bus mazuma. Tai dabar, kai ta mazuma tampa dauguma ir kila problemu.
          Ir isvis, jeigu matome tas ‘plombas’ jeigu atsuksi tai pazeisi garantines salygas yra nelegalus paciu gamintoju veiksmas. Nes paremta tuom, kad zmones tiesiog susitaikis ir i teismus neis bilinetis. Jau JAV priima ir su pazeistomis plombomis, ka Europoje daro tik EVGA.

          • YOman parašė:

            žmogau, aš jų (gamintojų) neteisinu. Tiesiog bandau paaiškinti kodėl taip vyksta.
            O tie palyginimai su mašinomis tai jau per gerklę lenda… Kartais visai ne į temą

            • Strelok parašė:

              As pats nevairuoju ir neidomios man masinos, tiesiog galvojau kad bus gera analogija tik tiek. Ir as suprantu, kad yra didelis hate visiem mineriams, kai kas buvo pasakes, kad ju fermos yra gpu mirties stovyklos 😀 Nu tikiu, kad gameriams ir dizaineriams yra gana skaudi tema. Bet, kai tokia paklausa yra teoriskai turetu issilyginti su pasiula, nes video kortu gamyba nera apribota jokiais retais istekliais.

              • YOman parašė:

                būtent šiai dienai-apribota, ir gan smarkiai.. DDR atmintis…

                • Strelok parašė:

                  Nes visiskai netaupoma ta ddr atmintis ant telefonu ir planseciu, net ir biudzetiniai modeliai eina bent su 3gb ram. O brangesni produktai turi daug daugiau ram negu gali isnaudoti teoriskai.

          • mafo parašė:

            Labai blogas palyginimas, garantija automobiliui rišama su rida 😉 niekas neduoda milijonui, pvz. 3 metai arba 120 000 km.

          • Minde parašė:

            Pritariu. Kasimas tai vienas is panaudos budu. Ypac jei itampos nevirsija normu. Sekantis zingsnis butu uzdrausti zaidimus kurie turi dideli GPU loada. Bet cia gali priklausyti nuo istatymu subtilybiu.

          • Lets Do parašė:

            Automobiliu gamintojai taiko ne tik laikotarpio, bet ir ridos garantija. Jei daug vaziuosi pirmiau suveiks ridos, jei retai, tai pirmiau suveiks metu faktorius.

      • pasimetes parašė:

        Nemanau, kad žaidžiama 100% pajėgumu ir 27/7. Šiaip tai dažai irgi sukurti dažyti, bet kiekvieni dažai turi savo paskirtį, juk nedažai metalo su medienos dažais, tad manau galėtu pilnai neteikti savo garantijos. jei norėtu. Ir čia dabar kaltinti gamintojus manau mažiausiai reiktu. Jei tai nėra specializuota kasimui. Nes kiekvienas daiktą, kuria pagal tam tikrą paskirtį.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Kaltinti gamintojus butent ir reikia, nes jeigu nestovesi uz savo, kaip vartotojo teises, tai jie visada stengsis uz kuo brangiau daryt kuo pigesni suda ir uzsitikrint maksimalu pelna. Tai nereiskia, kad jie privalo daryti kazkokiss super durable military/industry grade kortas, tai tiesiog reiskia, kad jie turi aiskiai deklaruoti produkto savybes ir teisiskai legalius use-case’us PRIES kazkam juos nusiperkant. Vartotojas, nebutinai ar gamer’is, ar kasejas, paprasciausiai turi buti aiskiai informuotas, o ne suzinoti, kad negaus garantinio ar whatever po to, kai jau nusipirko simtus vienetu, nes galbut jis butu juos pirkes pas kazka kita, arba bent jau atitinkamai susiziurejes eksploatacinius niuansus, kad minimizuotu fail’u skaiciu.

          Kitas dalykas, reiketu susitarti, ka mes vadiname 100% pajegumu, nes chip’u itampa ir daznis kinta dinamiskai, priklausomai nuo ausinimo ir power mng funkciju. Vienoje sistemoje, chip’as(ai) veikdamas 80% pajegumu, kitoje lygiai tokiame paciame state’e gali veikti jau 100% pajegumu, jei tarkim, ausinimas lievas.

          Mano asmenine nuomone tokia, kad GPU, VRAM ir PCB su visais kitais komponentais turi buti padaryti taip, kad prie default’iniu nustatymu ir reikalavimus tenkinancios aplinkos su 100% load’u atlaikytu 24/7 bent du metus. Ausintuvas tebunie gali linkti greiciau, bet core dalis turi atlaikyti toki case’a.

    • kernel_panikuoja parašė:

      As nelabai sutinku. Kol teisiskai nera numatytos isimtys garantiniui, kasejai ji turetu gauti, nes yra lygiai tokie patys legalus klientai, kaip ir gamer’iai.

      Ir atvirai snekant, jeigu be jokiu OC ir custom FW, su visiskais default’ais ant 24/7 max load’o korta ilgai nelaiko, tai ji sudas.

      Is vienos puses as suprantu, kad kai didieji kasejai kortas perka tukstanciais ir naudoja 24/7, nelabai sazininga gamintojo atzvilgiu keisti daug kortu, jeigu jis is anksto nenumate tokios situacijos ir neapsidraude teisiskai. Bet is kitos puses, jeigu koks studenciokas visas savo santaupas atidave 4XGPU set’ui, ir jam po dvieju menesiu nulinksta puse ju, yra nelabai sazininga, jei kortos ant tiek crap’ines ir jis links ant ledo.

      Turbut is dalies suprantu visus, bet vistiek gamintojo atsakomybe yra nepardavinet dideliais kiekiais savo kortu pavieniams subjektams, uzsiimamantiems kasimu, jeigu jo kortos yra nepatvarios ar siaip nori isvengti aptarnavimo.

  3. Denero_neonas parašė:

    bet kuriuo atveju gamintojas turi atsakyt uz savo produkta jei nera mechaniniu pazeidimu, tai faktas. arba duoda tegul 6 men garantiny.

    • Strelok parašė:

      Kad ir dabar gedimu procentas nera toks didelis. Teko su vienu mineriu bendrauti, kur turi nebloga ferma, tai sugenda kazkur 5-6%. Pas dauguma sugenda del to kad netinkamai eksplatuojamos t.y. per arti viena kitos dedamos, per prastas vedinimas ir t.t. Aisku buna ir blogu gamintoju modeliu su dideliu gedimo sansu. Taip pat dauguma gedimu buna lengvai pataisomu.

  4. Mindaugas Klumbis parašė:

    Šiaip retas kuris kasėjas varo ant 100 % power. Dauguma nustato 65-75 % (NvIdia), su AMD vėl imamasi undervoltingo. Tai realiai ta vaizdo plokštė dirba prie mažesnių temperatūrų nei žaidžiant, tik tiek kad nežaidi 24/7. Ką norėjau pasakyti, tik tiek, kad pas protingus žmonės tos vaizdo plokštės neprakaituoja ir dažnai net neperkopia 60 laipsnių.

    Mano manymu, pirmas dalykas kuris gali sugesti tai būtų ventiliatoriai, nes atviras oras, dulkės savo padaro. Kita grupė kur neprotingai sukonfigūruoja. Šiaip gali sugesti ir iš niekur, nežinosi, bet pats grafikos procesorius tai su apkrova lengvai turi ištverti tuos 3 metus. Greičiau kas nors kita suges.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.