„EVGA“ nutraukia vaizdo plokščių gamybą

Entuziastų tarpe labai mėgiama vaizdo plokščių gamintoja „EVGA“ baigia savo kelionę šiame sektoriuje. Kompanija oficialiai paskelbė nutraukianti bendradarbiavimą su „Nvidia“, taip pat patvirtino, jog neperbėgs pas jos konkurentus „AMD“ ar „Intel“. „EVGA“ teigia, kad toks sprendimas buvo priimtas dėl neetiško ir savanaudiško „Nvidia“ elgesio.

Besitraukianti „EVGA“ pažėrė krūvą kaltinimų buvusiems geriausiems draugams. Buvo pažymėta, kad AIB partneriai yra priversti kai kurias vaizdo plokštes pardavinėti „į minusą“, jiems buvo labai sunku nelygiomis sąlygomis konkuruoti su „Nvidia Founders Edition“ vaizdo kortomis, daug praradimų atsiranda vaizdo plokščių kainos kritimo atvejais. Kokia bus naujo gaminio mažmeninė kaina, vaizdo plokščių gamintojai sužino tuo metu kaip ir visi mirtingieji – pristatymo metu. Taip pat „Nvidia“ stipriai limitavo modifikacijas kurias gali daryti vaizdo plokščių gamintojai, o „EVGA“ visad norėjo būti išskirtine.

Neoficialiai nutekėję duomenys patvirtina „EVGA“ nuoskaudas dėl minėtų dalykų. Ši informacija teigia, kad „Nvidia“ nejaučia didelės pagarbos AIB partneriams ir laiko juos nebūtina grandimi, susirenkančia dalį pelno.

Oficialiai pranešama, kad bus tęsiama prekyba RTX 3000 vaizdo plokštėmis, tačiau 4000-osios kartos vaizdo plokščių nebus gaminama. Kompanija planuoja išsivalyti sandėlį iki naujų metų. Nepaisant to, kad RTX 4000 bandomieji modeliai jau yra sukurti, jie taip ir liks niekad nedebiutuosiančiais produktais. Gamintoja žada tęsti garantinių įsipareigojimų vykdymą, tai pat priverstinai neatleidinėti žmonių, nors, sumažėjus gamybos apimtims, pastaroji dalis neatrodo labai tikėtina.

„EVGA“ daugiau nei dvidešimt metų gamino „Nvidia“ vaizdo plokštes. Kompanija buvo įkurta tais pačiais metais, kai gimė „Geforce“ vardas. Nors „EVGA“ gamina maitinimo blokus, motinines plokštes, aušintuvus ir periferiją, būtent vaizdo plokštės buvo pagrindinis „EVGA“ pajamų šaltinis – „Nvidia“ produkcijos pardavimai sudarydavo beveik 80 procentų apyvartos. Tiesa reikia paminėti ir tai, vaizdo plokštės turėjo keturis kartus žemesnį atsiperkamą nei maitinimo blokai.

Nors tai labai primena pabaigos pradžią, kompanija, kurios pavadinime net yra užkoduotas žodis „VGA“, patvirtino kad traukiasi tik iš vaizdo plokščių rinkos. Šis verslas bus likviduotas, kompanija nesiruošia jo kažkam parduoti, ar pradėti plėstis į kitas produktų kategorijas. „EVGA“ teigimu, kompanijos finansinė būsena yra pakankamai gera ir šis veiksmas labiau principinis sprendimas. Panašu, kad kompanija galės greitai papildyti šį sąrašiuką.

 

17 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Kaip žaibas iš giedro dangaus :/

    Visgi nesitiki, kad nebus sudarytas sandėris su AMD, kai VGA pardavimai generavo 80 % pajamų. Nors vardas didelis, bet išsilaikyti pardavinėjant vien motinines su PSU bus labai sunku.

    • SoTOP parašė:

      Įvertinant kad viskas buvo nuspręsta jau anksčiau, mažai šansų kad bus šitaip. Pas AMD ir taip netrūksta partnerių, va Intel būtų buvęs optimalus variantas abiem pusėm, bet visi žinom kokia betvarkė dabar Intel grafikos skyriuje.

  2. newdiamond parašė:

    drasiai imone pasielge.
    na ne visi pasiruose lenkti galva pries monopolijas

  3. BC00 parašė:

    Portfelio neplės, su AMD/Intel nesirašys, neparduos. Kokios tada perspektyvos? Greitas galas?

    • newdiamond parašė:

      isradingi vadovai padaro reikalingus dalykus.
      pvz. matrox girdejote ?
      o jie ramiai sau dirba industry sferoje

      • Ndx parašė:

        Na taip, jie parduoda mažais kiekiais, užsimetę pakankamai didelę kainą, nes konkurencijos didelės nėra. Anyway, nelaikyčiau to labai jau didele sėkmės istorija, tiesiog išlikimo procesas

      • Jordan parašė:

        On September 6, 2019, the company announced that its co-founder Lorne Trottier had acquired 100% ownership of the Matrox group of companies, including its three divisions—Matrox Imaging, Matrox Graphics, and Matrox Video.[1]

        On June 6, 2022, Zebra Technologies announced they had completed their acquisition of the Matrox Imaging division.[3]

  4. vycius9 parašė:

    Europos regionui skirta jų elektroninė parduotuvė kelis paskutinius metus jau ir taip buvo prasto (nuskurdusio) lygio. Prekių beveik nebūdavo. Gaila geras ir įdomus brandas.

  5. kernelis parašė:

    Jeigu jie tikrai prieme toki sprendima be jokiu planu dirbti su AMD ar spinoff’int/parduot vaizdo kortu bizni, tai 80% netekimas bus ne kazka. Siaip pas juos berods PSU dauguma likusio 20% sudaro, MB vos keli procentai, ir kazi kaip bus su situ pardavimais, nes be vaizdo kortu brand’as taps silpnesnis.

    Siaip AMD galetu priglaust dali EVGA inzinieriu ir sustiprint svo referecne design’o team’a 🙂

    • Ndx parašė:

      Pažymėsiu, kad VGA pardavimai sudaro 80 procentų apyvartos,bet ne 80 procentų pelno. EVGA pati paminėjo, kad kitos sritys, kuriose jos dalyvauja, yra apčiuopiamai pelningesnės. Iš esančios informacijos galima suprasti, kad VGA ir PSU pelningumas yra apylygis, nors VGA apyvarta kelis kartus didesnė. Kalbant paprastai, jiems nėra skirtumo ar parduos vga už 600 ir iš to uždirbs 50 eur, ar parduos PSU už 150 EUR ir iš to uždirbs tuos pačius 50 eurų.

  6. StrelokRTX parašė:

    Nu labai gaila. Pamenu teko ne karto siųsti vaizdo kortas i RMA. Tai EVGA turėjo patį geriausią support’a ir net įsigijimo kvito nereikėjo turėti ir nereikėjo su 3rd šalimis turėti reikalų.
    Dėl Nvidia, tai odinis švarkas nekartą melavo, net savo akcininkams, dėl crypto įtakos GPU pardavimams. dauguma jo pasisakymų apie AMD irgi atrodė labai arogantiški.

  7. Crunk parašė:

    visi perkam evga psu, kad nemirtu imone dabar 😀

  8. Jordan parašė:

    EVGA 850 G2 iki dabar tarnauja kitame PC nuo 2014m.

  9. SH4LT1S parašė:

    Liūdna, nes tai buvo go 2 brandas GPU, su normalia garantija ir normalu customer support :/

  10. enerasu parašė:

    Skirkite apyvarta ir pelna, angliskam straipsnyje skaiciau kad is gpu ju apyvarta didele bet pelno beveik nera,kaikurie produktai i nuostoli o mb ir psu apyvarta mazesne bet pelnas n kartu didesnis

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.