„Facebook“ naudotuojų slaptažodžius laikė teksto pavidalu

Paaiškėjo, kad „Facebook“ naudotojų slaptažodžius laikė tiesiog užrašytus paprastu tekstu. Taip buvo elgiamasi su milijonais slaptažodžių, kai kuriais atvejais slaptažodžių senumas siekė iki 2012 metų. Visus šiuos slaptažodžius galėjo pasiekti daugiau nei 20 tūkst. „Facebook“ darbuotojų. Gera žinia bent ta, kad niekas nesugalvojo šių slaptažodžių ieškoti iš išorės.

Vidinių šaltinių teigimu, be apsaugos buvo laikoma nuo 200 iki 600 mln. slaptažodžių. Patys „Facebook“ tikslių skaičių neatskleidžia, tik sako, kad šios problemos buvo paveikti šimtai milijonų „Facebook Lite“, dešimtys milijonų kitų „Facebook“ naudotojų ir dešimtys tūkstančių „Intstagram“ naudotojų.

Nors prie slaptažodžių prieigą turėjo „Facebook“ darbuotojai, bet nebuvo užfiksuota, kad kas nors piktnaudžiautų šia jautria informacija. Ši problema su slaptažodžių laikymu jų neužkodavus buvo pastebėta sausio mėnesį, kai buvo atliekamas įprastas saugumo patikrinimas. Dabar ši problema jau išspręsta.

3 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    dekite daugiau savo nuogu fotkiu…arba fotkes kas 5 minutes savo gyvenimo, tai po to pensijoj pasiziuresite i save is sono 😀

    • pasimetes parašė:

      Manau netinka toks pasakymas šitam puslapiui. 😀 O šiaip nuogybių dėjimas, kažin ką be stebina, nes visuomenė jau perpildyta visur ne erotikos, o riebiausios pornografijos….

  2. xenixas parašė:

    neenustebbciau, kad facebooke dirba NSA darbuotojai 😀 textiniame faile hmmm who cares 😀 vistiek daznaiusiai naudoaj ta pati slaptazodi 20 kitu puslapiu 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.