„Facebook“ sutiko sumokėti 5 mlrd. USD baudą dėl naudotojų duomenų pažeidimų

Ilgai trukęs teisminis procesas dėl prastai tvarkomų „Facebook“ naudotojų duomenų pasibaigė tuo, kad kompanija sutiko sumokėti 5 mlrd. JAV dolerių baudą JAV Federalinei Prekybos Komisijai (angl. US Federal Trade Commission (FTC). Naudotojų duomenys be atsiklausimo buvo naudojami politinės reklamos tikslais, manoma, kad tai turėjo didelę įtaką 2016 metų JAV prezidento rinkimuose.

„Facebook“ pripažindami kaltę dėl prastai tvarkomų naudotojų duomenų tuo pačiu įsipareigoja pakeisti situaciją ir šiuos duomenis tvarkyti atsakingiau. Teigiama, kad bus imamasi naujų priemonių, kad naudotojų duomenys būtų saugūs. Taip pat bus daugiau automatinių saugiklių, kurie neleis netinkamai panaudoti duomenų.

„Facebook“ žada būti labiau skaidresni ir atsakingesni, o taip pat sulauksime ketvirčio ataskaitų kaip sekasi valdyti naudotojų duomenis.

Papildomai „Facebook“ sumokėjo 100 mln. JAV dolerių baudą JAV Vertybinių Popierių ir Biržos Komisijai (US Securities and Exchange Commission) dėl to, kad savo investuotojams nesugebėjo pakankamai paaiškinti, kaip vyko naudotojų duomenų pažeidimai.

5 Komentarai

  1. SarzzeR parašė:

    O kas mums iš tos baudos? Galėtų kiekvienam vartotojui kažkiek pervesti pinigų, kaip kompensaciją. 😀

  2. Jordan parašė:

    Nu jo įdomiai. Informacija tai žmonių o pinigus gauna valstybinė organizacija.

    • SarzzeR parašė:

      Nu, pasidalins po milijoną ir gerai. Galėtų į kokius tyrimus investuoti ar apsaugą, tai dar suprasčiau.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Tai čia kaip taršos mokesčiai, žmonės sumoka ale už teršimą, bet už tuos pinigus gi niekas gamtos nevalo, o išleidžia kažkur.

      • EgidijusL parašė:

        Pas mus (Širvintos), kol neišrinkom merės (garsioji), tie taršos mokesčiai nueidavo neaišku kur ir ji tai paviešino, o jos kadencijoje tie mokesčiai naudojami miesto gėlių sodinimui ir pnš. Kaip dėl kitų miestų (ne valstybė renka, o miestų savivaldybės), kaip jie tą mokestį realizuoja nėra aišku 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.